A Vizes VB és a baloldal

július 22, 2017 a Gondolatok

Mint köztudott, idén hazánk rendezi meg a vizes világbajnokságot – ami jelenleg is tart és eddig rendkívül sikeresek vagyunk, ezúton is gratulálunk a válogatottnak – ám vannak egyes emberek, és hírportálok, akik folyton folyvást csak a hibákat keresik és igyekeznek minket meggyőzni, hogy milyen rossz nekünk, hogy egy rangos világeseményt rendezhetünk.

BP2017

Az ő álláspontjukat már ismerhetjük a rengeteg kritikus és támadó hangvételű cikkükből, ám az, hogy ezeknek a gyártása még a versenyek ideje alatt is zajlik, felháborító. Magyar emberként büszkének kéne lenni, hogy ilyen megtiszteltetés érte a hazánkat, ráadásul ez egy olyan sportágakat tömörítő világesemény, amelyek méltán nevezhetők a magyar sport sikerágainak. Amikor a stadionépítések megkezdődtek, végig azért hisztiztek, hogy miért nem a vízilabdások vagy az úszók kapják meg azt a támogatást és a figyelmet, amit a futballisták. Most emiatt megy a hiszti. Mert, hogy ez pénzkidobás, és mennyi minden másra lehetne költeni a pénzt. (Ezen a ponton jegyzem meg, hogy nem kell messze menniük, ha pénzkidobást akarnak látni, hiszen egy csoportjuk, szerintük vicces óriásplakátokkal illetve matricákkal szennyezte nem is olyan rég a városainkat. Tán azt a pénzt nem lehetett volna éhezőkre fordítani, kedves liberálisok?) Visszatérve a sportrendezvényekre, egy olimpiát már sikerült tönkre tenniük, azonban a maccabi játékok (zsidó olimpia) valahogy nem zavarja őket. Pedig annak a több milliárdos költségvetését is lehetne más célokra fordítani – ahogy hangoztatják ezt a vizes VB esetében.

Az tagadhatatlan, hogy voltak zavaros anyagi ügyletek, valamint túlköltekezések a rendezés kapcsán, de talán nem érdemlik ezt meg a sportolóink? Azok, akik évek óta szállítják haza a dobogós helyezéseket, és képviselik hazánkat a nagyvilágban, más nemzetek fiai és lányai ellen? Ha ezek a tornából felmentett firkászok és olvasóik sportoltak volna valaha az életben, tudnák azt, hogy mit jelent egy egész életet feltenni arra, hogy kényelmet és nyugalmat elvetve folyamatosan dolgozni és edzeni, hogy a nemzetednek dicsőséget és hírnevet szerezz. Ám sokkal egyszerűbb rombolni, mint építeni. És ezt a destruktív hozzáállást hordozzák magukban és publikációikban. Örömmel csámcsogtak azon, hogy a Rio-i olimpia színvonala milyen alacsony volt. Majd problémáznak, hogy pénzt és energiát nem sajnálva törekszünk, hogy egy színvonalas eseményt prezentáljon országunk. S eszükbe nem jut, hogy mennyire abszurd és groteszk az, hogy ahelyett, hogy sportolóinkat, a nemzetünket képviselő személyeket buzdítanák, azon problémáznak, hogy drága a jegy, felismerhetetlen a piktogram, valamint minek egy látványos megnyitó műsor.

Bármi is legyen, ezek az emberek a normalitásokkal, és az igaz értékekkel szemben helyezkednek el, ebből következik, hogy nem valamiért, hanem valami ellen szerveződnek. Ám így nem is tudnak eredményt felmutatni csak kötekedni. Míg ők hibákat keresnek, hogy bizonygassák elveszett nép a magyar, addig sportolóink sikert sikerre halmoznak, ezzel bizonyítva ennek ellenkezőjét! És a minimum, hogy ezen sportolóknak megadjuk a kellő támogatást! Hát zúgjon a Ria-Ria Hungária, zúgjon a Hajrá Magyarok!

Chvála Márton – Erő és Elszántság Budapest

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment