“Ne álmodd az életet, hanem éld az álmaid” – bemutatkozik a komlói Erő és Elszántság

május 19, 2018 a Szellemiség

Amint azt ígértük, bemutatjuk az Erő és Elszántság alapszervezeteit, melynek keretében elnököket és tagokat fogunk megszólaltatni. Erővel és elszántsággal a radikális oldal feltámadásáért! Olvassátok, osszátok.

– Szia, köszönjük, hogy elfogadtad a felkérést. Kérlek, mesélj magadról pár szót, hogyan ismerkedtél meg a jobboldali gondolkodással?

– Ratkó Lajos vagyok a komlói alapszervezet elnöke. Felsőfokú végzettségem van. Kommunikáció szakon végeztem, intézményi kommunikátor a legmagasabb iskolám. Hobbim a zenélés, gitározok, basszusgitározok és dobolok. A jobboldali gondolkodással a zene révén már korán megismerkedtem. A zene miatt ismertem meg több olyan embert, akinek jobboldali gondolkodása van.

Magáról a szervezetről egy a kisvejkei alapszervezetben tevékenykedő barátomtól hallottam.

– Városodban/településeden te személy szerint mit tennél, hogy a helyiek élete könnyebb és jobb legyen?

– A mi városunkban az egyik legnagyobb probléma, hogy nincsen munka. Többen járnak más városba dolgozni, többen külföldre “menekültek”. Komló egy Pécs melletti volt bányászváros. A bánya bezártával keletkezett egy hatalmas űr. Viszont a bányából rengeteg épület maradt üresen. Ezekbe az épületekbe rengeteg munkahelyet lehetne létrehozni, hiszen már kész, kialakított épületek. A másik probléma nálunk, hogy rengeteg lakás van üresen, de ugye a tulajdonos külföldön van. A fiatalok nem jutnak lakáshoz. A bánya által itt hagyott épületekből lakásokat is lehetne csinálni. Ehelyett hagyják őket elrohadni.

– Miért láttad úgy, hogy az Erő és Elszántság az a szervezet, amelyhez csatlakoznod kell?

– Az E&E azért volt az a szervezet, amihez csatlakoztam, mert láttam benne pontosan egy olyan erőt és elszántságot, ami nem erőszakkal, hanem józan ésszel és érvekkel is párosul. A legtöbb jobboldali gondolkodású mozgalom nekem már “túl” radikális volt. Ez a fajta radikalizmus, ami inkább meggondolatlanság, gyakran párosul ostobasággal is, amiből mindig csak baj van.

– Mi a személyes célod az E&E-ben, szerinted, ha 4 év múlva leülünk beszélgetni, mit mondhatunk, mit sikerült elérned mind neked, mind pedig a mozgalomba?

– A személyes célom nem lehet más, mint egy élhető Magyarország! Egy olyan ország, amiből nem akarok menekülni külföldre. Egy olyan ország, ahol a családomat biztonságban tudom és ahol el tudom tartani úgy őket, hogy ez mellett időt is tudjak velük tölteni és ne kelljen hét napból hetet dolgozni ezért.

– Végezetül kérlek, pár gondolatban, akár jelszóban írd le, mi a mottód, mi az a vezérlő gondolat, ami életedben vezet.

– Ami életemben vezet, arra egy idézetet írnék: “Ezerszer elgáncsolhat az élet nem adom fel, akkor sem, ha a reménysugár csak halvány szemafor jel. Élj úgy, hogy több nem lesz, hogy mosolyogva emlékezz. Ne álmodd az életet, hanem éld az álmaid”

Erő és Elszántság, Betyársereg

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment