0.4 C
Budapest

200 ezer kiló 8 óra alatt – a Betyársereg harcosának durva világrekordja (+videó)

A hétvégén Nagy Zsolt „Joe” harcostársunk Ózdon egy helyi erőemelő csapattal karöltve, egy maratoni erőemelő edzés keretében, magyar csúcsot állítottak fel. A megmérettetésen jelen volt a Magyar Rekordok Egyesületének elnöke is, ami nem véletlen, hiszen Joe 8 óra alatt több mint 200 ezer, a csapat együtt pedig több mint 1 millió kilót mozgatott meg! Óriási teljesítmény! GRATULÁLUNK! Alább olvashatjátok a részleteket.

img_9142

Az ózdi csapat által megálmodott próbatétel egyedinek számít, eddig ilyen még nem szerepelt a gyűjteményben. Így ők nem döntötték meg senki rekordját, viszont feladták a leckét a későbbi vállalkozóknak. A szakember által kiállított diploma és jegyzőkönyv segítségével egyenes út vezethet a Guinness rekordok könyvébe.

Itt már közel a 200 tonnához, éjjel fél egykor

img_9140

img_9115

Az „edzés” nyolc óra negyven percen át tartott, Joe ez idő alatt 200.198, azaz kétszázezer-százkilencvennyolc kilót mozgatott meg, a teljes hat fős csapat (melyben három 16 éves fiú és egy lány is részt vett) 1.026.885 azaz egymillió-huszonhatezer-nyolcszáznyolcvanöt kilót.

img_9094

img_9175

„A dokumentációk között szerepelni fog majd a sikeres magyar rekordról szóló diploma, illetőleg jegyzőkönyv is hivatalos fordításban, hogy ezek után a londoni könyvkiadó érdemesnek találja-e majd a dolgot annyira, hogy itt valahol a távolban a szigetországhoz képest, a periférián Magyarországon valakik, valamilyen nagyszerű dolgot csinálnak, arra nincs ráhatásunk, de reméljük ez olyan nagyszerű teljesítmény lesz, hogy eléri akár a londoniak ingerküszöbét is” – mondta Sebestyén István, a Magyar Rekordok Egyesületének elnöke.

img_9178

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink