-8.7 C
Budapest

A badacsonyi tragédia margójára – kiemelt interjú!

Mint ismeretes a hétvégén dulakodás közben meghalt egy ember Badacsonyban, a részletekről akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy két társaság szólalkozott össze. Azóta kiderült, egy fiatal füredi borász az áldozat, akit szabolcsi cigánybűnözők vertek halálra.

Az alábbiakban egy beszélgetést olvashattok a badacsonyi biztonsági szolgálat egyik tagjával, (monogramja ZS.P.) aki elsőként próbálta meg újraéleszteni a „belső migránsok” által megtámadott fiatal borászt.

Toroczkai László a badacsonyi biztonsági szolgálat tagjaival a gyilkosság helyszínén

– Pontosan milyen feladatokat láttok el Badacsonyban?

– Fő feladatunk van egyrészt egy általános vagyon védelem másrészt rendezvények biztosítása

– Voltak már korábban is balhék a környéken?

Kisebb nagyobb konfliktusok előfordultak eddig is. Rengeteg helyről érkeznek vendégek és egy idő után elkerülhetetlen, hogy ne akadjanak össze egymással, ezeket megpróbáljuk minél előbb, minél hatékonyabban megoldani, pontosan ezért is dolgozunk öten, de ha igény van rá sokkal többen is le tudunk menni Badacsonyba.

– A hírek arról szólnak, hogy Badacsony alsó részén, lényegében Ti, a biztonsági szolgálat szavatoljátok a rendet, mert a rendőrség tehetetlen. Ez mennyire igaz?

– A rendőrökkel hála isten nagyon jó a kapcsolatunk, személyesen is ismerjük őket, ahogy tudunk segítünk egymásnak.

– Láttátok már korábban is a gyilkosokat a környéken?

– Eddig soha nem láttuk őket

– Valóban egy közlekedési vita váltotta ki a cigány elkövetők agresszióját? Mit tudtok erről? Mit láttatok?

– Az áldozat barátai elmondása szerint, igen tényleg egy közlekedési vita váltotta ki az agressziót. Mi a verekedést(verést) nem láttuk, mert ez egy parkolóban kezdődött, majd az út túloldalán ért véget. Mi egy szórakozóhelyen végeztük a munkánkat, akkor futott oda hozzánk 1 illető, hogy a parkolóba megverték társukat, legyünk szívesek segíteni nekik ez tőlünk kb. 200-300 méterre volt.

– Hogyan és mikor avatkoztatok közbe és fogtátok le a cigányokat?

Ahogy értesültünk az esetről azonnal a helyszínre érkeztünk, ekkor már az elkövetők el akartak menekülni. Ekkor egyikünk (biztonságiak főnöke) felszólította őket, hogy ne menjenek sehova erre ők fegyverrel válaszoltak. Mivel nem lehetett eldönteni, hogy az éles fegyver, vagy gázriasztó, azonnal paprika spray-vel tele fújta az autót a lehúzott ablakon keresztül, eközben én láttam, hogy az út túloldalán fekszik mozdulatlanul egy férfi. Odarohantam megnézni mi történt vele. Ott többen mondták, hogy régóta fekszik eszméletlen állapotban, így megpróbáltam újraéleszteni. Sajnos eredménytelenül. Visszatérve az elkövetőkre, ők a spray hatása ellenére elindultak a kocsival. Megpróbáltak elmenekülni, de nem jutottak messzire, az első árokba bele is fordultak. Társaim odaérve kiszedték őket a kocsiból, eközben megérkeztek a helyi rendőrök is, akik megbilincselték őket. Sajnos a mentőre eddig tisztázatlan okok miatt sokat kellett várni, addig megpróbáltuk megmenteni az áldozatot. A helyszínen eközben megjelent egy hölgy is, aki ha jól tudom orvos volt. Ő is segédkezett az újraélesztésben, nyilván sokkal nagyobb rutinnal és tudással rendelkezik nálam, de még az ő jelenlétével sem sikerült.

– Mit gondoltok ezután változik majd bármi is Badacsonyban?

Bízok benne, hogy változni fog! A tapasztalatok azt mutatják, hogy mindig egy tragédia kell ahhoz, hogy valami pozitív irányba mozduljon. A jövő szezonra biztos mi is alapból nagyobb létszámmal megyünk le Badacsonyba. Abba is biztos vagyok, hogy a rendőrök is sokkal több időt fognak ott tölteni.

ŐSZINTE ELISMERÉSÜNK ÉS TISZTELETÜNK AZ OTT LÉVŐ BIZTONSÁGI EMBEREKNEK! A BETYÁRSEREGRE MINDIG SZÁMÍTHATTOK! NEM VAGYTOK EGYEDÜL!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink