A Betyársereg a tv ostrom hőseire emlékezik (videó)

szeptember 18, 2014 a Akcióink

A Betyársereg a harcosok bátorsága előtt egy tisztelgő videóval hajt fejet, hiszen Ők valóban megmutatták a hatalomnak a betyáros virtust.

“Ha tehetném újra ott lennék az MTV ostromnál” – interjú Edelényi Tamással

Edelényi Tamást talán sokan ismerik a nemzeti oldalon, úgy, mint a 2006-os MTV Székház elleni ostrom egyik szereplőjét. Most egy régebbi beszélgetést elevenítünk fel vele, amelyben az ottani történelmi eseményekről kérdeztük.

Sokan talán tudják, hogy te a 2006-os események kezdetét jelentő MTV ostromnál is ott voltál. Hogyan kerültél azon a szeptemberi napon a Szabadság Térre?

Szerintem ugyanúgy, ahogy az a több ezer ember, aki a Kossuth téren volt, egyszerűen leköptem volna magamat, ha az öszödi beszéd meghallgatása után, otthon maradtam volna.

Aki a TV-ben látta a felvételeket nem élhette át igazán az ottani helyzetet. Tényleg valódi forradalmi hangulat uralkodott azon az estén?

Hát lehet, hogy ez csak az én naivitásom, de én akkor biztos voltam benne, hogy kitört a forradalom, és végérvényesen kitakaríthatjuk az országból a kommunista, cionista, liberális mocskot.  A mai napig azt gondolom, hogy abban az estében több volt, mint ami lett.

Biztos sok párbeszédnek voltál fültanúja. Mit gondoltak az emberek? Győzelemre vártak, vagy ahogy a liberális média hajtogatja, csak a balhé miatt mentek ki?

Akikkel én beszéltem, mind ugyanazt gondolta, amit az előbb említettem, hogy kitört a forradalom, bár a Gyorskocsi utcában egy olyannal ültem egy zárkában, aki saját elmondása szerint évek óta drogfüggő, és csak azért ment az MTV-hez, hogy valamit el tudjon lopni és abból drogot vegyen. Ő konkrétan egy ott parkoló már sérült autóból lopott. Szerintem ez egyedi eset volt, és a többség, úgy, mint én, tiszta, hazafias érzelmektől vezérelve vett részt az eseményekben.

Milyen volt a rendőrök hozzáállása? Hiszen azért láthatjuk, hogy nem voltak valami felkészültek.

Már az események közben látszott, hogy valami nem stimmel, ugyanis több ízben tapasztaltuk, hogy szakaszonként küldték a rendőri egységeket, a többezres felbőszült tömegen keresztül a bejárathoz. Ez nagyon sok embernek feltűnt, akikkel meg is beszéltük, hogy ez valószínűleg szándékos, és nem más a célja, mint hogy legalább egy rendőr életét veszítse, ami után ezek a patkányok akár a tömegbe lövethettek volna, majd statáriumot vezethettek volna be. Erre most lehet azt mondani, hogy összeesküvés-elmélet, de mi, akik ismerjük a történelemből, hogy ezek az állatok mire képesek a céljaik elérése érdekében, nekünk ez egyáltalán nem elképzelhetetlen. Ők képesek bármikor beáldozni a sajátjaikat is, ha érdekük úgy kívánja, lásd szeptember 11.

Mi történt veled azon az estén, hogy keveredtél ki a zűrzavarból?

A bejárattól pár méterre álltam, amikor is a rendőrök irányából fejbetalált egy macskakő, amit nem tüntető dobott. Rögtön éreztem, hogy valami komolyabb baj van, ráadásul a vérzés sem maradt abba, ezért a másik utcában álló mentőkhöz kísértek, akik beszállítottak a kórházba, ahol kiderült, hogy a szemöldökcsontomból egy darab letört, valamint agyrázkódást kaptam, és jó pár öltéssel varrták össze a sebet.

Közérdekű üzem megzavarásáért 1 év 4 hónapos, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek. Milyen bizonyítékokkal álltak elő ellened, és mi a te álláspontod?

Bizonyíték az nem kellett nekik, elég volt azt bizonyítani, hogy ott voltál. Egyértelműen koncepciós perek által ítélték el az embereket.

Utólag, ha most előállna ilyen helyzet, ismét ott lennél?

Természetesen, csak most már másképp csinálnám, amit inkább nem fejtenék ki részletesebben.

Az Edelényit Tamással készült teljes interjúnkat IDE KATTINTVA olvashatják el.

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment