0.6 C
Budapest

A Betyársereg egy szervezett, egységes erő! – interjú mozgalmunk ifjú bajnokával

Már kiskora óta foglalkozik harcművészetekkel. Sok küzdősportban kipróbálta már magát és most hosszabb kihagyás után újra ringbe lépett a Koltai Dojo harcosa és a Betyársereg új bajnoka Szabó Zoltán, akivel a decemberi Kempo Európa Bajnokság felkészülési időszakában beszélgettünk.

12080846_1156508437710603_378599380_n

Minek a hatására kezdtél el sportolni?

A sportolást egészen fiatalon kezdtem 4-5 évesen írattak be a szüleim kungfuzni azért, hogy ne legyek láb alatt, vagy hogy rendszerességet, fegyelmet, türelmet tanuljak.

Milyen sportágakban, harcművészetekben próbáltad már ki magad?

Hú… hosszú a lista sok mindent ki akartam próbálni. Már nagyon fiatalon elkezdtem kungfuzni, majd boksz, birkózás, kézilabda, mellette rögbi, thai boksz, majd ismét sima boksz. Ezek után 18-19 évesen koromban kevert harcművészetet gyakoroltam 21 éves koromig. Ott sajnos volt egy nagy botlásom és 4 éven át csak kondi teremben mímelődtem. (Ezt nagyon bánom, mert rengeteget felejtettem). Jelenleg közel egy éve kempot, MMA-t tanulok kiváló mesteremtől Koltai Ármintól, aki nem csak a konkrét kempora és MMA –ra tanít, hanem a való életre! ÖNVÉDELEM! Úgy vélem nem kell nektek kifejtsem, amit sajnos manapság odakint az utcákon megélünk!

11891226_1134886736525965_8616860754941381891_n

Mikor kezdtél el versenyszerűen sportolni és milyen eredményeket értél el eddig?

9-10 éves lehettem, amikor első birkózó versenyemen részt vettem. 19 éves koromig versenyszerűen az összes sportot kipróbáltam. Így végül nagyon hosszú kihagyás után most ismét, 26 évesen Országos bajnokságokon értem, értünk el szép, dobogós helyezéseket.

Az MMA-ba is „belekóstoltál”. Sokat hallunk az MMA-ról, de talán sokan nem ismerik ezt a sportágat. Valóban egy rendkívül sokszínű küzdősportról van szó, amely több harcművészetet egyesít? Mikben kell jónak lenni ahhoz, hogy valaki elkezdjen MMA-zni?

12226763_908366159232653_576902237_n

Igen! Nagyon sokszínű és én nagyon szeretem! Miben kel jónak lenni? Egészen fiatalok is lejárnak edzeni, így azt mondanám, hogy semmiben csak akarj tanulni! Ha ehhez még egy kiváló edző is társul, mint a mi esetünkben, mehet a dolog!

A másik fő küzdősport „specialitásod” a kempo. Mit kell tudnunk erről a küzdősportról? Pontosan milyen harcművészetről van szó és mik a szabályok?

Specialitásomnak még nem mondanám, hiszen csupán 1 éve csinálom, a Koltai Dojoban. Vannak jobb harcosok, akik 10 éve csinálják. Nekik talán lehet azt mondani, hogy a specialitásuk! Úgy jellemezném, hogy több küzdősportból kivett technikák egyvelege. Mindenből a legjobb. Földharc, állóharc, fegyveres önvédelem, puszta kezes harc stb.

Szabályrendszere sokrétű. A versenyek is sok részre vannak bontva.

Decemberben lesz a kempo Európa Bajnokság, ahol Te is megméretteted magad. Hol lesz a verseny és milyen eredményre számítasz?

Budapesten lesz, és hosszú idő után ez lesz az első versenyem. A felkészülést sajnos a munka, valamint betegségek is nehezítették, de mindent beleadok és meglátjuk mi sül ki belőle.

a

Mit gondolsz a Betyárseregről?

Nemrég csatlakoztam a mozgalomhoz, de rendkívül jók az első benyomásaim. Régebb óta nyomon követem a Betyársereg munkáját és természetesen mindenben egyetértek a sereg eszméivel. Nagyon tetszik, hogy más csoportokkal szemben itt van szanálás! Ez egy szervezett, egységes erő, amire a dolgok mai állása szerint egyre nagyobb szükség van, és lesz is!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink