A Betyársereg és a HVIM szembeszállt az EU párti balos csürhével

január 3, 2015 a Akcióink

Az úgynevezett demokraták ismét tüntettek a kormány ellen. Természetesen folytatódott az EU és az USA által komponált forgatókönyv. Most azonban a hazafiak is megmutatták magukat egy figyelemfelhívó akcióval.

BB_L2146

Tyirityán Zsolthoz érkezett egy felkérés, hogy a Betyársereg támogassa a HVIM harcosait egy olyan akcióban, amely végre megmutatja, hogy a hazafiak sem tűntek el. A betyárok pár taggal valóban képviseltették magukat, erről Tyirtiyán Zsolt később fog nyilatkozni. Honlapunk megkereste a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnökét Dobay Gergelyt, hogy nyilatkozzon a demonstráción történtekről.

Betyársereg – Miért gondoltátok, hogy fontos kimenni a balosok megmozdulására?

Dobay Gergely – Azért tartottuk fontosnak a megjelenést, mert ezzel is jelezni akartuk, hogy akik az Orbán-kormányt kritikával illetik, azok nem feltétlenül csak EU-párti, baloldali csürhe lehet. Ne gondolja azt a magyarországi baloldal és a külföldről hergelt és pénzelt „civil” szervezetek csoportja, hogy ölbe tett kézzel nézzük majd, ahogy ők egy második Majdant akarnak összehozni. Azért mentünk ki, hogy megmutassuk, hogy az utcát továbbra is mi uraljuk, és hogy nem kérünk az EU-ból.

Betyársereg – Mi történt pontosan?

Dobay Gergely – Miután az ellentüntetők egy csoportja csak a rendezvény széléig jutott, ahonnan őket rövid idő után eltávolították, a mi csoportunk, mely vármegyésekből és a Betyársereg tagjaiból állt, más útvonalon szivárgott be a rendezvényre. Az utolsó szónoklat közben a tömeg közepén, a színpad előtt felemeltük az „EU NEM” zászlónkat és elkezdtük lengetni, hogy a hátul állók is jól láthassák. Ekkor persze a vérgőzös kommunista nyugdíjasok és a liberális forradalmárok beindultak, de nem tudták a zászlót kivenni a kezemből, mert zárt alakzatban védtük egymás hátát. Jellemző harcmodoruk volt, hogy folyamatosan csak az éppen hátunk mögött állóktól kaptuk az ütéseket, szemtől szembe egyik se volt nagy legény. 7-8 perces dulakodás után sikerült a zászlót ledönteniük, de ellopniuk nem. Ekkorra odaért egy rendező is, akit aztán a rendőrök is követtek.

Betyársereg – A rendőrök, hogyan viszonyultak hozzátok?

Dobay Gergely – A rendőrség hozzáállása meglepő módon korrekt volt, sértettekként kezeltek minket, felvették az adatainkat, majd két utcányira elkísértek a „testi épségünk védelme érdekében”, hiába is mondtuk, hogy ez nem szükséges.

chetunt150203_03

A hazafiakat igazoltatják a rendőrök

Betyársereg – Tesztek-e jogi lépéseket az atrocitások miatt? 

Dobay Gergely – Jogi lépéseket egyelőre nem tervezünk, kíváncsian várjuk, hogy a rendőrség hivatalból indít-e nyomozást garázdaság ügyében.

Betyársereg – Tervez-e valami nagyobb ellentüntetést a HVIM?

Dobay Gergely – Egyelőre saját rendezvényt nem tervezünk, de azt megígérhetjük, hogy Budapesten nem lesz Majdan!

Tyirityán Zsolt később ad nyilatkozatot az ügyben. Közben egy érdekes kutatás is nyilvánosságra került a kormány-ellenes tüntetésekkel kapcsolatban. Érdekes, de semmiképpen nem meglepő, hogy a hazafias oldal szimpatizánsai nem vesznek részt a balodali csürhe megmozdulásain.  Az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézete felmérést készített az utcai demonstrációk rendszeres résztvevőiről. Ebből kiderült, a kormányellenes tüntetések törzsközönségét a baloldali kis pártokhoz hű mag alkotja: a fővárosi József nádor téri és Kossuth téri tiltakozáson megjelentek többsége tavasszal az LMP-re és a baloldali összefogás pártjaira szavazott. Nyugodtan állíthatjuk tehát, hogy a nemzeti érzelmű magyarokat nem tudják átvágni a „civil” összefogással.

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment