Újabb fejlemények a tereskei ügyben, a Betyársereg közreműködésének hatására!

április 30, 2015 a Akcióink

A Betyársereg bár most nem csapott oda senkinek, mégis jelenlétünkkel már kiváltottuk a megfelelő hatásokat. A kistelepülés polgármestere és a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is meglátogatta az idős házaspárt, akinek férfi tagját egy helyi férfi súlyosan bántalmazott.

A sértett nyugdíjas házaspárt az elmúlt napokban személyesen megkereste a település polgármestere, és a Tereskei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, hogy együttérzésüket fejezzék ki. A Tereskei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke továbbá honlapunkat is megkereste elektronikus levél formájában. Levelében leírja, hogy a helyi roma kisebbség teljesen elhatárolódik a bűncselekmény elkövetőjétől, akit ők nem tartanak romának. Leírja továbbá, hogy a településen sem most, sem az elmúlt években nem volt roma által elkövetett bűncselekmény.

KORÁBBAN ÍRTUK:

A Nógrád megyei Tereskén egy idős bácsit bántalmazott egy „bátor” cigány. Misi bácsit sérülései miatt azóta is kórházban ápolják. A Betyársereg nem hagyja annyian az ügyet, hiszen mindenkinek tudnia kell, hogy NE BÁNTSD A MAGYART, MERT PÓRUL JÁRSZ

IMAG0683_BURST002_COVER

TEKERESRŐL JELENTJÜK: „A faluban megerősített rendőri jelenlét van, többek között lovas járőrök teljesítenek szolgálatot a településen.” A Betyársereg sem tétlenkedik…

Álljon itt beszámolónk, amely sajnos már mindennapi történetnek számít…

Április 24-én az egyik bajtársunk hozzátartozója a tereskei orvosi rendelőbe ment idős feleségével. Az idős hölgy az előző héten, egy infarktuson, és egy szívkatéterezésen esett át. A hölgy éppen sorra került volna, mikor a helyszínre érkezett egy nagyon „kemény” cigány férfi, aki szó nélkül besétált az orvoshoz. Amikor kijött a cigány férfi, az idős hölgy férje (aki maga is súlyos beteg) illedelmes hangnemben megkérdezte  tőle, hogy miért nem várta ki a sorát. A cigány válaszul lerángatta a lépcsőről, és súlyosan megverte a beteg és idős bácsit.

Sajnos Misi bácsi még mindig abban a kórházban gyógyul, ahová az eset után a mentők beszállították őt. A verés következtében arccsontja eltört, valamint agyrázkódást és további zúzódásokat is elszenvedett a becsületben megőszült idős úr. Az esemény óta folyamatos fenyegetések érik a családot, melyekre válaszul a Betyársereg rövidesen tiszteletét fogja tenni a településen!

misi_bacsi

Azoknak akik nem férnek a bőrükbe, csak annyit üzennénk, hogy NE BÁNTSD A MAGYART, MERT PÓRUL JÁRSZ!

A történtekhez hozzá tartozik, hogy az orvos, a mentősök és a helyszínre érkező rendőrök is szakszerűen végezték munkájukat! Az már egy másik kérdés, hogy ez a „kemény legény” a magyar jog hiányosságai miatt élvezheti még a szabadságát.

A mozgalmunk kiemelten fogja kezelni ezt az ügyet, ugyanis egy Betyársereg tag hozzátartozójáról van szó. A család biztonságban érezheti magát, erről gondoskodunk. Folytatása következik…

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment