-1.4 C
Budapest

„A Betyársereg kard legyen az éjszakában!” – interjú Lenhardt Balázzsal

Lenhardt Balázs volt országgyűlési képviselő és hazafi. Sokan talán a Jobbik frakcióból való kiválása óta ismerik, de hazafiként Ő már régóta a nemzeti oldal képviselője.

600598_251876648260138_897884584_n

Mikor kezdtél a nemzeti oldalon tevékenykedni és mi vitt a hazafias útra?

Neveltetésemnél fogva ezen az oldalon állok, az ellenségeink által annyit kárhoztatott keresztény nemzeti középosztályból származom. Mindig is hazafi voltam, gyerekkorom óta Ferencváros szurkoló. Már az egyetemi években aktív voltam a közéletben, a HÖK-ben évekig alelnökként tevékenykedtem, de talán az volt a legemlékezetesebb alakításom, amikor az általam irányított PanzerLehr Celtics Bp. csapatát horogkeresztes karszalagban vezettem egy egyetemi focikupán. Az ellenfél kapusa MTK mezben védett…

Sportoltál korábban, esetleg aktívan űzöl most is valamit?

Mindig sportoltam, de csupán amatőrként. Mint az előző válaszból kiderült a legnépszerűbb sportág állt hozzám mindig a legközelebb, most is hetente többször focizom, de már jó húsz éve a rendszeres testépítésről sem feledkezem meg, szigorúan pótszerek nélkül, csak természetes alapokon.

A nemzet alapja a család. Van gyermeked? Ebben a liberalizmus fertőzte világban, hogyan próbálod a helyes úton tartani. Van valami jó tanácsod a fiatal magyar pároknak?

Lassan tíz éve boldog házasságban élek, és az Öregisten két egészséges és kőkemény magyar harcossal ajándékozott már meg minket: Bulcsú 5 éves, Levente január elsején lesz három. Az élet értelme valóban a család, és szerencsére szinte minden pillanat élmény, amit az ember velük tölt. Határozottan irányítom őket, de szeretettel, és el kell mondjam, hogy ösztönösen a katonai szellemet érzik magukénak. A fiatal párokat csak arra tudom bíztatni, hogy vállaljanak minél több gyermeket, mert ez nem csupán a nemzet megmaradásának záloga, hanem a személyes boldogságuké és kiteljesedésűké is.

IMG_2925

Sokan tudják, hogy az országgyűlésben nézeteltéréseid voltak a Jobbik vezetőségével. Mi volt az alapja a konfliktusnak?

Nem akartam elfogadni a parlamenti politizálás kereteit. Minket az utca emelt be a Nemzet templomába, de elég hamar elfeledte ezt a Jobbik vezetése, és inkább öltönyös szakpolitizálásba kezdett. Aminek szintén van létjogosultsága, de az alapvető célok hamar el lettek felejtve vagy felülírva a napi taktikázások közben. Én egy utat jártam láthatónak: kőkemény ellenállással az egész rendszert megdönteni, és nem pedig a részévé, sőt bizonyos szempontból haszonélvezőjévé válni. A Jobbik által korábban hirdetett radikalizmus sajnos gyorsan elkopott az Országház gyönyörű termeiben.

Milyen fontos tevékenységeket emelnél ki országgyűlési munkádból?

A devizahitelezés gigantikus átverését én kezdtem elsőként a köztudatba hozni, majd Z. Kárpát Dániel vette át a stafétát. A konkrét törvényjavaslataimat fölöslegesnek érzem kiemelni, mert sajnos esély sem volt a kétharmad mellett ezek elfogadására, pedig sokat használhattak volna több területen. Voltak látványos megmozdulások is, amelyek a nevemhez köthetőek (Károlyi Mihály koszorúinak kukába dobása vagy Gaudi-Nagy Tamással az EU-zászlók kihajítása a parlamentből), de összességében nem kaptam meg azt szereplési lehetőséget az előbb említett problémák miatt a valóban nagy jelentőségű kérdésekben, amire bőven meglett volna bennem a potenciál. A legbüszkébb talán arra vagyok, hogy konkrétan és ellenőrizhető módon a saját tiszteletdíjam terhére tudtam sok százezer forinttal segíteni rászoruló magyar családokat.

Az év elején összefüggésbe hoztak a Magyar Hajnallal. Milyen kapcsolatban álltál velük és mi a mostani helyzet?

A legtöbbjüket személyesen ismertem, mint bajtársak, és abban máig egyetértek velük, hogy szükség van a Jobbik értékalapú kritikájára. A módszereket már nem tartottam célravezetőnek, és elég hamar inkább öncéllá is vált a Jobbik bírálata, miközben minden nemzeti szervezetet, ha nem is értünk teljesen egyet, inkább szövetségesnek kellene tekinteni. 2013. november 5-én, azaz több mint egy éve az MTI által kiadott közleményben tisztáztam, hogy a Magyar Hajnalhoz nincs és nem is volt közöm, azon kívül, hogy írásaim megjelentek a honlapjukon régebben.

A választások után milyen tevékenységekbe kezdtél és mik a további terveid a jövőt tekintve?

Egyelőre kiléptem a politikából, és a civil életben tevékenykedek. Nincsenek is ambícióim a közeljövőre nézve a közéletben. Helyette egy komoly nemzeti vállalkozást akarok lábra állítani: magyar fejlesztésű, magyar szellemiségű és magyar gyártású játékokkal szeretnék tenni azért, hogy gyermekeink nemzeti környezetben játszva szívják magukba múltunk és hagyományaink ismeretét. Ennek első lépcsőjén állok: most jelent meg a közel egy évtized alatt kifejlesztett történelmi, stratégiai játékom, amely a XIII-XIV. század fordulóján, a kiskirályok korában játszódik.

kinyitva4-RGB

Kard és Korona. Egy társasjáték, amely a nevedhez fűződik. Mit tudsz erről elmondani? Ez csak egy játék vagy több ennél?

Szórakoztatva nevelni, ennyi a cél. A Kard és Korona kiinduló koncepciója az volt, hogy csináljunk a közismert Rizikóhoz hasonló területfoglalós játékot, de teljesen egyedi megoldásokkal, a történelmi Magyar Királyság területén, és a játékélményt tekintve lényegesen meghaladva azt. Olyat, ami észrevétlenül is élővé varázsolja csodálatos magyar múltunkat, és végre megérthetik a mai gyerekek, hogy magyarnak lenni igenis nagy dolog. Miközben egy olyan társasjátékot sikerült megalkotni, amely bátran megállja a helyét nemzetközi összehasonlításban is, sőt minőségét tekintve az élmezőny elején áll.

Keskeny nyomda

Hogyan látod a nemzeti oldal és hazánk jövőjét? Mit gondolsz, megér ez a rendszer egy újabb választást?

Erről nem szívesen beszélnénk, mert a közeljövőre nézve nagyon borús gondolataim vannak. Nem véletlen, hogy nem akarok most aktuálpolitikával foglalkozni. Éretlen még nemzetünk arra, hogy megértse, milyen hatalmas erők játékszereként dobálja a szél a multikulti mocsok tengerén. Felülről nem sikerült változtatni, önkritikusan be kell vallani, hogy én sem értem el valódi eredményt, ezért inkább alulról kezdem újra, a gyökereknél: gyerekeket nevelek, és társasjátékokat készítek a gyerekeknek, hogy legyenek bátrak, ha eljön az ő idejük.

7263_411705215610613_1532243474_n

Mit gondolsz a Betyárseregről?

A Seregnek az kell legyen a funkciója, mint az Éjjeli Őrségnek a Trónok Harca hőseposzában: kard legyen az éjszakában! Én úgy látom, hogy egy kiváló vezető irányítása alatt erre meg is van minden esélye, remélem a fejlődésük töretlen marad.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink