1.5 C
Budapest

A Betyársereg üzenete: Kiállunk az Igazi Csíki Sör mellett!

Mint ismeretes a román táblabíróság veszélybe sodorta az Igazi Csíki Sör gyártását azzal, hogy döntésével egy multinacionális vállalatnak, a Heinekennek kedvezett és elvette a névhasználat jogát a magyar cégtől. Egyetértünk azzal, hogy ez támadás egy Székely vállalkozás ellen, amely felvállalta az identitását, a magyar nyelvet és szimbólumai használatát! A Betyársereg kiáll az Igazi Csíki Sör mellett!

16179469_1838556753083455_3798157056463476577_o

A Csíki Sör Manufaktúra közleménye:

„Betiltotta a román táblabíróság az Igazi Csíki Sör gyártását és újra a Heinekennek kedvezett! 30 napon belül meg kell semmisíteni minden tárgyat és eszközt. Ezt a döntést annak ellenére hozta meg a román ítélőszék, hogy december 9-én az Európai Márkahivatal másodfokon is nekünk ítélte a márkát. Az Unió döntését a román bíróság ezzel a döntésével figyelmen kívül hagyta!

Jelenleg 140 embert foglalkoztatunk Székelyföldön. Ez egy támadás egy székely vállalkozással szemben, amely felvállalta az identitását, a magyar nyelvet és szimbólumai használatát!”

A Betyársereg is kiáll az ügy mellett! Támogatjuk a székely vállalkozást és elítéljük azt az arrogáns, magyarellenes és a multikat támogató viselkedést, amelyet a román táblabíróság tanúsított! Mi az Igazi Csiki sört isszuk továbbra is.

Igazi Csíki Sör /Igazi Tiltott Sör/

Pár órája jelent meg az „Igazi Csíki Sör” Facebook oldalán a következő közlemény:

„Kedves Barátaink,

Mostantól átmenetileg az Igazi Csíki Sör neve Igazi Tiltott Sör lesz! Az üveg tartalma továbbra is változatlan marad.

Köszönjük, hogy velünk vagytok!”

A székely leleményesség nem ismer határokat! A Csiki Sör tehát egyelőre más néven, de változatlan formában vár mindenkit. Reméljük nemsokára győz az igazság és az Igazi Csiki Sör név újra felkerül a boltok polcaira.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink