-3.9 C
Budapest

A Betyársereg üzenete: „Ne bántsd a székelyt, mert pórul jársz!”

Mint ismeretes Mihai Tudose román miniszterelnök a Realitatea TV-nek adott interjúban beszélt a romániai magyar pártok autonómiaelképzeléseinek összehangolásáról szóló találkozójáról. A Transindex beszámolója szerint azt is kijelentette, hogy: ha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak akik kitették azt. A székelyek autonómiájáról szó sem lehet. A Betyársereg és az Erő és Elszántság közleménye.

foto 1

Az Erő és Elszántság közleménye a román miniszterelnök gyalázatos kijelentéséről

Az Erő és Elszántság mozgalom mélységesen elítéli a román miniszterelnök gyalázatos szavait. Mozgalmunk az európai testvériség talaján áll, ennél fogva nem soviniszta, nem tekint egyetlen európai nemzetre sem ellenségként, őket barátainknak tartjuk, akikkel közösen kell megőriznünk az európai identitást és kulturális örökséget. Törekszünk mindenkivel a megértésre és az összefogásra, különösen akkor, amikor hazánkat és Európa minden országát az iszlám gyarmatosításának veszélye fenyegeti, de magyarként nem mehetünk el szó nélkül e mellett.

Ennek függvényében a román miniszterelnök szavai nem csak és kizárólag magyarellenesek voltak, de az összeurópai érdeket is sértik. Az ilyen alakokat Európának ki kell vetnie magából. Sőt, egyetlen becsületes román ember sem vállalhat vele közösséget, mert meg kell már érteniük nekik is, azzal, ha önrendelkezést biztosítanak az erdélyi magyarságnak, ők sem lesznek kevesebbek. Az oktalan gyűlölettől viszont annál inkább.

És ez hatalmas rövidlátás.

Mi hisszük és valljuk, hogy az ilyen primitív kijelentések székely testvéreinket nem fogja elriasztani, éppenséggel csak megerősíti őket harcukban, és ezek a gyalázatos kijelentések egy-egy szöget képeznek a román állam soviniszta politikájának koporsójában, és egy-egy újabb tégla az eljövendő székely autonómia erős várában!

Minden támogatást meg kell adnunk nekik az autonómiáért vívott küzdelemben, Mihai Tudose pedig arra vigyázzon, nehogy az általa vizionált székelyek helyett ő kerüljön a lámpavasra!

Erő és Elszántság

A Betyársereg üzenete

A fenti sorokkal teljesen egyetértünk és röviden csak annyival egészítenénk ki a közleményt, hogy: „NE BÁNTSD A SZÉKELYT, MERT PÓRUL JÁRSZ!”

(Betyársereg, Erő és Elszántság)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink