A Betyársereg Vajtán lépett fel a cigánybönőzés ellen

szeptember 14, 2015 a Akcióink

A Betyársereg egy segítségkérés után érkezett ki a Fejér megyei településre, ahol cigányok megtámadtak egy munkás csapatot. A helyzet végül a rendőrséggel együttműködve oldódott meg. A hatóságok korrekt viselkedése és a közös fellépés révén 3 cigány ellen eljárás indult garázdaság miatt.

12025303_823476221106801_431166088_n

A hétvégén Vajtáról kért segítséget tőlünk egy bontásban részt vevő munkás csoport. A terület éjjeli őrzéséért felelős klántagunkat, P. Attilát hívták, hogy betámadta őket 20-30 cigány. A konfliktus abból adódott, hogy a bontási törmelékből származó fát eddig megkapták tüzelőnek, azonban a tulajdonos utasítása értelmében, most a munkások nem adtak ki semmit a követelőző cigányoknak. Erre ők a helyszínen található lécekkel, karókkal megtámadták a munkásokat.

A Betyársereg tagjai Pécsről és Szekszárdról siettek a munkások segítségére. Közben – bár őket nem értesítette senki – a rendőrség is a helyszínre érkezett, hogy feltérképezzék a helyzetet és kihallgassák a munkásokat. A betyárokat már a település határától rendőrségi járművek kísérték a bontásig. A korrektséget jellemzi, hogy még bocsánatot is kértek tőlünk, amiért igazoltatnak, de ez a szokásos eljárás. Végül a papírjaink és kocsijaink ellenőrzése végén a Sárbogárdi rendőrkapitány is a helyszínre érkezett, aki utasította az embereit, hogy a tanúvallomások alapján a hangadó cigányokat vegyék őrizetbe és indítsanak ellenük eljárást garázdaság miatt.

A Betyársereg célja az volt, hogy az éjjeli őrségben lévő klántársunkat erősítsük jelenlétünkkel, hátha visszatérnek a cigányok. Azonban erre nem volt szükség. A rendőrkapitány éjszakára kirendelt egy járőrt és a polgárőrséget is odarendelte, hogy segítsenek bajtársunknak. Ígéretük szerint 4-5 napig, illetve a bontás ideje alatt ott lesznek, hogy biztosítsák a helyszínt. Az éjjelre ott maradt rendőrök még meg is kérdezték klántársunktól, hogy hozhatnak-e éjszakára valami ennivalót.

A hatóság végre az igazi elkövetők, bűnözők ellen indított eljárást, nem pedig ellenünk.

A rendőrség fellépése szakmai szempontból teljesen kifogástalan volt. Ilyet egyre többször tapasztalunk. Úgy gondoljuk, hogy ez egy új folyamat kezdete, hiszen a cél közös. Megvédeni határainkat és rendet tenni Magyarországon.

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment