0.2 C
Budapest

A Betyársereg véleménye: az emberek akarták az Olimpiát, csak féltek…

Az M1 információi szerint a miniszterelnök, a főpolgármester és a MOB vezetőjének találkozóján az a közös elhatározás született, hogy Magyarország visszalép, mert a pályázat súlyos presztízsveszteség lenne az országnak. A Betyársereg tiszta és szilárd álláspontot fogalmazott meg az ügyben.

olimpia_14

A Betyársereg hazafias sportmozgalomként egyértelműen támogatja és támogatta a 2024-es Olimpia ügyét. Egy álom most szertefoszlott. A véleményünk egyértelmű. Az emberek szerették volna az Olimpiát, de féltek, hogy szétlopják az egészet, hogy mindent átitat majd a korrupció és az egekbe szökő költségekből végül majd rosszul jövünk ki. Ez nem az emberek hibája, ez a korrupt politikusok hibája. Reméljük egyszer elérhetjük azt az álmot, hogy hazánk is rendezhessen egy Olimpiát úgy, hogy azt nem támadják külföldről támogatott magyarellenes szerveződések.

Azért „szerencsére” nem maradunk Olimpia nélkül. 2019-ben hazánk rendezi a zsidó olimpiát persze azt nem támadja senki…

EGYSÉGES A LEMONDÁS

A budapesti olimpiai pályázat visszavonását tanácsolja a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) és Budapestnek a kormány, a főváros vezetése, a Fidesz elnöksége és a Fidesz-frakció – közölte Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a Fidesz-elnökség nevében szerda este az MTI-vel.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda külön is tájékoztatta a távirati irodát, hogy a kormány határozatot hozott arról, hogy javaslatot tesz a fővárosi önkormányzatnak, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságnak a 2024. évi budapesti olimpia és paralimpia megrendezésére irányuló pályázat visszavonására.

HATALOMTECHNIKAI DÖNTÉS

A Momentum Mozgalom 266.151 aláírást gyűjtött össze Budapesten azért, hogy a lakosok népszavazáson dönthessenek az olimpiai szervezésről.

Papp Gergő, a Momentum sajtóreferense az Indexnek úgy nyilatkozott, sajnálják, hogy „a kormány elvette a lehetőséget, hogy végre egyszer az állampolgárok szavazhassanak egy kormányzati gigaberuházásról”. Papp szerint a „pályázat visszavonása egyértelműen hatalomtechnikai döntés, amivel azt akarja elkerülni a kormány, hogy elbukjon egy népszavazást”.

(AlfaHír nyomán Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink