1.5 C
Budapest

A film, amelytől ökölbe szorul minden magyar kéz (+videó)

A Duna Tv-n futó Hazajárók egy igazi ritkaságnak számít a magyar média mocskában. Egy kulturális kincs, amelyet meg kell őriznünk.

1044571_387105991399213_728743698_n
Hargita – A székelyek szent hegye

A műsor már évek óta sikerrel fut a Duna Tv-n, mégis sokan nem ismerik, a Hazajárók, Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár munkásságát. A „Magyar Örökség-díjas” honismereti magazinműsor nem csak turistáknak készül. Minden magyart meg akarnak szólítani, legyen az Kárpátalján, Erdélyben, Felvidéken vagy Őrvidéken. Az érzelmekre ható zenék, – amik között a nemzeti rock nagy neveit is bátran használják a szerkesztők, mint Kárpátia, Magicseri, Ismerős Arcok – és a kiválasztott interjúalanyok által is a magyarságtudat erősítése a cél.

Ahogy bemutatkozásukban írják: „A „Hazajáró” hétről-hétre bakancsot húz és nekiindul, hogy keresztül-kasul bebarangolja a Kárpát-medence varázslatos tájait és megismerje hazánk természeti- és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait. Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken, Őrvidéken és belső-Magyarországon hol gyalog, hol szekérrel, kerékpárral vagy kenuval halad vándorútja során. A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át, patinás városokig – megannyi magyar emlék kíséri a „Hazajáró” soha véget nem érő útját.”

Az alábbi videó az 50. jubileumi műsor, amelytől minden magyar érzelmű ember keze ökölbe szorul, de a remény és a harcos szellem előre visz minket. Ez a műsor pedig egy jó utat mutat a jövő nemzedék számára. Lássuk tehát a Hazajárókat!

A Korábbi adásokat IDE KATTINTVA érhetik el.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink