31.2 C
Budapest

A Kitörés hőstettét nem lehet elhallgattatni – megemlékezések országszerte (frissítve)

„A mai rendőrségi közlemény ellenére lesz Becsület Napja. A rendőrség ugyan megtiltotta, de a szervezők bírósághoz fordultak, ahol érvénytelenítették a tiltó határozatot!

1798862_1442329829333709_624543859_n
Február 8. (szombat) Becsület Napi közös megemlékezés. Gyülekező 12 órától 13 óráig a Clark Ádám téren.
Hajtsunk fejet közösen a hősök emléke előtt.”

Fokozott ellenőrzéssel készül a rendőrség a Becsület Napja hétvégéjére

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség szombaton és vasárnap a fővárosban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság, nyilvánvaló, hogy a Becsület Napja miatt aggódnak a héber rend őrei, ez persze senkit ne tántorítson el a hőseinkre való megemlékezéstől.

A fokozott ellenőrzést a budapesti rendőrfőkapitány rendelte el szombat 0 órától vasárnap éjfélig a főváros teljes területére.

Az akció célja a közrend, a közbiztonság fenntartása, a jogellenes cselekmények elkövetésének megelőzése, megakadályozása, a szabálysértések, bűncselekmények felderítése – olvashatjuk a szokásos maszlagot a hivatalos tájékoztatóban.

A rendőrök igazoltathatnak, átvizsgálhatják a ruházatot, a járműveket, és lefoglalhatják a közbiztonságra veszélyt jelentő eszközöket, anyagokat.

A rendőrség mindent megtesz azért, hogy a fokozott ellenőrzés az embereket ne zavarja, célja kizárólag a jogsértő cselekmények megelőzése, illetve megakadályozása – ígérik.

Korábban írtuk:

1945 hőseinek emlékét folyamatosan próbálják bemocskolni, a hatalom csahos kutyái, azonban ez egyre kevésbé sikerül, hála csonka hazánk nemzeti szervezeteinek! A HVIM is több megemlékezést szervez a következő hetekben.

6416

Persze a hatalom haza és nemzetáruló magatartása most is „remek példát mutat”. Minduntalan akadályokba ütköznek azon hazafiak és szervezetek, akik megemlékezéseket akarnak tartani csonka hazánkban. Legutóbb Veszprémből jött a hír, hogy a rendőrség nevetséges indokokkal akadályozza a helyi főhajtást. Erről az esetről a Deres.tv-n, Incze Béla a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnöke nyilatkozott.

Tombol a liberális szabadság – Veszprémben is

Idén veszprémi bajtársaimtól kaptam felkérést, hogy szólaljak fel az általuk szervezett Becsület Napi megemlékezésen.

A rendőrség sajnos máshogy gondolja. Öt oldalas tiltóhatározat formájában teszik röhejessé saját magukat. Az indoklásban hosszasan sorolják, hogy mennyire fontos a szólás szabadsága, és a szabad véleménynyilvánítás, idézgetnek új alaptörvényünkből, évődnek a demokrácia gyönyörűségén. Majd kibújik a demokrata szög a zsákból, és kiderül a lényeg. Ha nem azonosulsz az ő modern demokrácia felfogásukkal, akkor sajnos téged nem illet sem a gyülekezési jog, sem a szólás, de még a vélemény szabadságának a joga sem.

A legsokatmondóbb a veszprémi rendőrkapitány szóbeli indoklása volt, mely szerint az ország több pontján tiltóhatározat született hasonló rendezvények kapcsán, így Veszprémben sem lesz ez másként.

Természetesen nem hagyjuk annyiban a dolgot, a szervezők megtették a jogi ellenlépéseket, de ha ezek nem válnának be, akkor megnyugtatom a veszprémi rendőrkapitányt, hogy van még pár trükk a tarsolyunkban. Nem most találkozunk először gerinctelen hatósági intézkedéssel, pontosan tudjuk, hogy mit kell ilyenkor tenni.

Mindenkit aki tervezte, hogy Veszprémben kíván fejet hajtani a Kitörés hősei előtt, arra kérek, a szervezők felhívásához csatlakozva, hogy jöjjön el a megemlékezésre, ami meg lesz tartva, ha tetszik ez a rendőrkapitánynak, ha nem.

Incze Béla
HVIM alelnök

A rendezvény Facebook eseménye a hivatkozásra kattintva érhető el.

Főhajtás Székesfehérváron is

A február 14-ei megemlékezésről Barcsa-Turner Gábor írt Facebook bejegyzésében. A rendezvényen a Betyársereg vezetője Tyirityán Zsolt is felszólal majd.

Emlékezni kötelességünk! Szerencsére az ország egyre több pontján van már megemlékezés. Trianonnal is így kezdtük: először csak mi, vármegyések és nemzeti oldal emlékeztünk meg, majd állami „ünnepség” lett. Reméljük, hogy lassan a Kitörés emlékét sem tudják eltüntetni, elhazudni, és olyan mértékeket fog ölteni, hogy társadalmi igény lesz az állami szintű megemlékezésre.

Persze ne feledkezzünk el a központi fővárosi megemlékezésről sem, amely 8-án szombaton lesz Budapesten. A helyszínről, amely bizonyára meglepetés lesz mindenki számára, később beszámolunk majd.

Mert emlékezni kötelességünk! Ha elfeledjük hőseinket haláluk hiábavaló volt. Kellenek a példaképek nemzetünk számára, hogy kiemelkedhessünk a liberális fertőből és zászlóshajója lehessünk a Nemzetek Európájának.

(Betyarsereg.hu)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink