A Motoros Klán a „betyár család” megbonthatatlan része – interjú

február 4, 2014 a Motoros Klán

A Motoros Klán, a Betyársereg lovassága, egy rövid interjú keretében mutatkozik be mindenkinek. Most sok izgalmas kérdésre is válaszolnak képviselőik. Hogy miként lehet csatlakozni és milyen is a motorosok családja az alábbi interjúból kiderül.

t34

Megtartotta taggyűlését a motoros klán, amelyen új vezetők kaptak szerepet az elnök Pék Laci, az alelnök pedig Bakter lett. A túravezető (RoadCaptain) Sero. Hogy zajlik a motorosoknál egy taggyűlés? Miként képzeljék el ezt a kívülállók?

Semmivel sem másképp, mint más civil szervezeteknél. Igaz, hogy a motoros klán nem egy bejegyzett motoros klub vagy baráti kör, de azért ezt a motoros szubkultúrát valamelyest mi is tartjuk.

Minden év elején tartunk, egy úgynevezett nagygyűlést majd minden hónapban legalább egyszer megvitatjuk a történteket és a jövőbeni feladatokat.

Az idei nagygyűlésen tisztújítás történt, ami egy évre szól.

t27

Ami újdonság a motoros klán jövőbeni életében, hogy megválasztottuk a túra vezetőt és előre megtervezzük szinte az összes motoros találkozón való részvételt és túráinkat egész évre. Tulajdonképpen az alelnök poszt is újdonság, ilyennel közvetlenül senki nem segítette a klán vezető munkáját.

Egész évre vázlatilag megbeszéltük a teendőket, az irányvonalat, de természetesen, ha közben alakul valami különösebb történés az sem marad reakció nélkül.

Új irányba megy-e a betyársereg? Vagy maradtok a régi vonalon, hiszen a kívülállók szemében a klasszikus Betyársereg gyalogos katonákból áll.

A motoros klán a Betyársereg szilárd és megbonthatatlan részét képezi, ezért az alap irány csak egy lehet az pedig a „betyár család” által mutatott irány. Minden seregben van lovasság, a betyárseregen belül jelképesen mi töltjük be ezt a szerepet. Természetesen, ha majd oda kerül a sor „lovainkat” hátra hagyva a gyalogsággal együtt aprítjuk az ellent.

img_5484

Ezen belül a motoros klán kicsit jobban fog nyitni a motoros társadalom minden szegmense felé, hiszen tudjuk, hogy a motorosok mindannyian nemzeti érzelműek. (utálat a kivételnek)

Tagokkal bővül-e a motoros klán, esetleg van-e felvétel hozzátok? Azt már tudjuk, hogyan zajlik ez a „gyalogosoknál”, de nálatok miként működik ez a rendszer?

Természetesen van felvétel amennyiben a jelentkező a szigorú feltételeknek megfelel.  Jelenleg is több új (próbaidős) tagunk van.

Nálunk 1 év próbaidő van, tekintettel arra, hogy itt a motorozás, a közúton való együtt közlekedés is plusz összeszokást és a másik minden mozdulatának megismerését igényli. Mi szeretünk biztos tudatában lenni annak, hogy aki a sor végén van az is IGAZ testvérünk és nem kell aggódva a hátunk mögé néznünk.

A teljes jogú tagság eléréséig a „próbaidős testvérünk” fél felvarrót kap. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a mellény hátán lévő hármas felvarró közepe hiányzik.

Teljes harci díszben az 1 év letelte után tündökölhet. Érdekesség, hogy nálunk a teljes felvarrót akár 1 éven belül is megkaphatja a „delikvens”, viszont később nem.

Milyen időközönként mentek túrázni, és ha mentek csatlakozhatnak-e hozzátok kívülállók? Merre szoktatok megfordulni?

Túrázni minimum havonta egyszer megyünk. Azon kívül több motoros találkozón is meg fogunk fordulni hol szórákozás, hol munka céljából.

!cid_ii_13f5856f919c316f

Lesznek olyan túrák, amik, nyilvánosak és ezeket a Betyársereg honlapján és Facebook oldalán időben közzé tesszük.

Ha a szükség úgy kívánja, az ország minden pontján megjelenünk.

A júniusban Újszilváson megrendezésre kerülő motoros találkozóról már honlapunkon is olvashattak az érdeklődők. Hol tart most a szervezés? Milyen különlegességeket emelnél ki a valóban sokszínű programok sokaságából?

A szervezés gőzerővel zajlik, az alapok már szilárdan állnak, de a neheze még csak ezután következik. Az egész rendezvény különlegesség, mégis pár dolgot kiemelnénk. Szerintünk eléggé egyedi eset, hogy a tombolán egy igen értékes, épített, 600 köbcentis motor lesz a főnyeremény.

Szintén egyedi program lesz nálunk a helikopteres túra, a ketrecharc, lovaglás, íjászat.

Abban is úttörők leszünk, hogy nálunk fog először fellépni motoros találkozón a Palmetta és a Bois zenekar.

A hozzánk látogatók részesei lehetnek egy hamisítatlan betyár lagzinak.

Mit üzennél azoknak, akik még nem tudják, mit csináljanak június 12-13-14-én?

Irány Újszilvás!

(betyarsereg.hu)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment