A multikulturalizmus bukásával ébredezik a Ku Klux Klan az USA-ban

május 3, 2015 a Gondolatok

Amerikában egyre erősebb a Barack Obamával szembeni ellenszenv, az Észak-Amerikát elárasztó bevándorlók eltérő kultúrája, és beilleszkedési képtelensége is komoly ellenszenvet szül az USA lakosságában.

2011_11_26_custom-c0be522a6c530fd1cd50b4671a6fe699db807567-s6-c30

Nem is csoda, ha ebben a fonákjára fordult világban ismét visszanyúlnak gyökereikhez, és egyfajta reneszánszát kezdi élni a fehér angolszász protestantizmus, és ezzel együtt a  Ku Klux Klán, mely egyre több amerikai városban hallat ismét magáról.

Ismét aktív a Ku Klux Klán (KKK), mely most egy telefonszámokkal és webcímekkel ellátott röplapon üzen az amerikaiaknak. A lapon egy jellegzetes fehér csuklyás alak áll, aki a hagyományos amerikai katonai toborzó plakátokon látható módon az olvasóra mutat.

Az ismét erősödő szervezet, melynek bázisát mindig is a déli államok jelentették, most Amerika-szerte toboroz. Texas, Louisiana, Illinois és Pennsylvania államokban több városban indítottak plakátkampányt, a hétvégén például autók szélvédőjére vagy a házak előkertjébe szórták ki röplapjaikat a klántagok: ”A KKK-nak szüksége van rád!” felirattal.

KKK_2868392b

A Klán és legújabb kampánya az Egyesült Államok alkotmányának szólásszabadságot erősen körbebástyázó törvényei alapján teljesen legális. A fehér emberek érdekeit képviselő csoport, amelynek célja a jórészt a kisebbségek és kevert fajúak által megválasztott félnéger elnök (a fehérek 40, a négereknek 95 százaléka szavazott rá) elűzése és a bevándorlás megakadályozása, fellép a fajközi házasságok és a homoszexualitás ellen is. Egy weblap szerint a Klán vezetői korabeli öltözetükben a fehérek erőszakmentes védelmét hirdetik.

Louisiana állam Eunice városában a hétvégén kiszórt röplapokon a következő olvasható: ”Környékbeliek figyeljetek! A közösségetek törvényszerető polgárainak álma békés lehet, mert a Ku Klux Klán ébren van! A KKK-nak szüksége van rád”. A röplapokat egy elég aktív KKK-csoport, a Hűséges Fehér Lovagok (Loyal White Knights) nevű szervezet írta alá.

Hasonló szórólapokat terítettek Texas államban, a Dallas közelében lévő Rhome kisvárosban, a pennsylvaniai Waynesboróban és az illinoisi Chicago egyik külvárosában is. Kevin Benton, Rhome seriff irodájának szóvivője közölte: a városban a 90-es évek óta nem történt ilyesmi, és bár a röplapok nem voltak illegálisak, a polkorrekt demokrácia fellegvárában szinte kötelező jelleggel „aggodalmat keltettek”. Leginkább a média képviselőiben.

A főleg zsidók és vadliberális fehérek által pénzelt amerikai polgárjogi kutató- és kampánycsoport, a Déli Szegénység Jogi Központ (Southern Poverty Law Center) kutatásai kimutatták: az Egyesült Államokban több mint ezerháromszáz hazafias és radikális jobboldali csoport működik hivatalosan, továbbá nagyjából ezer körüli faji jellegű nacionalista csoport működik, ami a félnéger Barack Obama 2008-ban történt megválasztása óta nyolcszoros növekedését mutat.

Ku-Klux-Klan-

Az Egyesült Államokban liberális törvények vannak, nem mondják ki, hogy bizonyos beszédek vagy tevékenységek megvalósítják-e az „izgatás vagy fajgyűlölet bűncselekményét”, ami alapján Európa országaiban fehér őslakosok tízezreit zárják börtönbe évente. Az USA-ban azonban egyelőre teljesen legálisan működhet a fehér emberek érdekeiért fellépő Ku Klux Klan.

A szervezet rövid története

Az első Ku-Klux-Klant 1865. december 24-én Tennessee államban hat háborús veterán, név szerint Calvin E. Jones, John B. Kennedy, Frank O. McCord, John C. Lester, Richard R. Reed, James R. Crowe alapította. A csoport neve Ku Klux Klan lett, mely egyes vélemények szerint a görög ”küklosz” (kör) szóból eredeztethető.

A Klán 1870-re szinte minden déli államban elterjedt, és a déliek ellenállási (fehér ellenállás) eszköze lett a Republikánus Párt rekonstrukciós korszakának politikája ellen, amelynek célja az írástudatlan négerek integrálása a politikai és gazdasági életbe. A KKK tagjai drasztikusan felléptek a fehér és fekete republikánus vezetők ellen. Bár a kongresszus megszavazta a Klánt fékező törvényeket, a szervezet elsődleges célját – a fehér hatalom helyreállítását az állami törvényhozásban – az 1870-es években a déli államokban aratott demokrata győzelmek révén gyakorlatilag megvalósította. Ezt követően a klán hanyatlásnak indult, egészen a 20. század elejéig, amikor fehér protestáns fajvédő csoportok újraélesztették a szervezetet.

Ku Klux Klan ceremony

A fehér emberek ellenségeit keresztek égetésével, színpadias gyűléseken, parádékon és felvonulásokon tették helyre. Az 1960-as évek néger lázadásai alatt ugyancsak felélénkült a Klán tevékenysége. A KKK-hoz köthető erőszak a következő évtizedekben elszigeteltebb lett, bár egyes csoportok az 1970-es évektől kezdődően nemzetiszocialistákhoz vagy más szélsőjobbos szervezetekhez hasonló tevékenységet folytattak. 1920-ban még 4 millióan voltak, azonban az 1990-es évek elején a klánnak becslések szerint már csak 6 és 10 ezer fő közötti aktív tagja lehetett, főleg a déli államokban. Számuk ismét feljövőben van.

(Deres.TV)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment