29.4 C
Budapest

A szégyen napja – 18 éves a balliberális hazaárulás

2004. december 5-én több kérdésről is népszavazást tartottak Magyarországon, de ennyi év távlatából már csak a kettős állampolgárokat érintő kérdéseknek maradt máig tartó politikai hatása.

Korabeli röplap:

A referendum kérdései ezek voltak:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt?

Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással – kérelmére – magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. törvény 19. paragrafusa szerinti magyarigazolvánnyal vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?

A határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szóló kérdésnél az “Igen” válaszok többségben voltak, de a részvétel alacsonyan maradt, így a magyarok elleni uszítók örülhettek – a szavazás nem érte el az érvényességi küszöböt.

A morális és politikai következmények felbecsülhetetlenek, a nemzet önbecsülésén esett károk pedig nem forintosíthatók semmilyen módon. Mementóul álljon itt Nyerges Attila novellája.

Magyar Jelen

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink