12.8 C
Budapest

A török rezsim páncélozott katonai járművel bontja a görög határkerítést (+videó)

A görög hatóságok tettek közzé egy döbbenet videót. Az éjjellátóval készített felvételen jól látható, ahogyan egy török páncélozott katonai jármű a görög-török határra épített kerítést bontja, ezzel segítve a migránsok bejutását az Európai Unió területére.

A merész lépésre azután szánta rá magát a török rezsim, hogy több tízezer migráns ragadt a görög-török határon, miután Erdogan hiába követelte, hogy Európa “nyissa meg kapuit”. Görögország ellenállása jól láthatóan nem szerepelt a tervei között.

A felvételen látható járművet (Hizir 4×4) egy 2019-es program keretében szerezte be Törökország. A páncélost – ironikus módon – 75%-ban az Európai Unió finanszírozta. Most pedig az EU által vásárolt járművet használva segítik a törökök a közel-keleti és afrikai tömegek bejutását a kontinensre.

Közben olyan, a Kastanies régióban készült felvételek kerültek napvilágra, melyeken jól látható, hogy – már nem csak a török katonák, de – a “békés menekültek” (is) könnygázgránátokkal dobálják a görög határvédőket, miközben a török erők a kerítést bontják. (Az pedig külön kérdés, hogyan tettek szert ezekre a gránátokra…)

A görög miniszterelnök a CNN-nek nyilatkozatában elmondta, aminek most tanúi vagyunk, az nem egy “menekültválság”. Törökország csupán fel akarja használni a migránsokat, hogy saját geopolitikai érdekei teljesüljenek.

Kérdés, Európa vajon meddig tűri ezt?

(voiceofeurope.com nyomán)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink