1.5 C
Budapest

Amit nem hagyhatunk szó nélkül: a Jobbik

Az Erő és Elszántság elnöke, Tyirityán Zsolt több alkalommal  nyilatkozta a médiának is; a Jobbikot nem tekintjük ellenségnek, ugyanakkor szövetségesnek sem. Leszögezte, az Erő és Elszántság nem a Jobbik ellen alapult. Alapvetően nem valami ellen, hanem valamiért. Kultúránkért és identitásunkért, illetve ezek képviseletéért és kőkemény védelméért azokkal szemben, akik ellene törnek.

vona-gabor-nepszerusege-nott-a-fidesz-lejarato-kampanya-ellenere-800x445

Mindezek ellenére az Erő és Elszántság igenis meg akarja szólítani azokat a Jobbik tagokat, szimpatizánsokat, szavazókat, akik hatalmasat csalódtak a Vona Gábor pártelnök által elindított, ún. néppártásodás óta. Úgy látjuk, az elmúlt hetekben – az eddig sem gyengén vitt folyamat – még markánsabb, még hangsúlyosabb formában zajlik, a Jobbik középre, már-már balra tolódik. Vona bemutatta az elmúlt héten a kanosszajárás felsőfokát, mikor a Spinoza színházban beszélgetett Rangos Katalinnal. A liberális Rangos, mint egy tyúkanyó, megdorgálta ugyan Vonát, “múltbéli viselt dolgai” miatt, Vona pedig szinte kétségbeesetten igyekezett bizonygatni; ő tényleg megváltozott!

A belsőről csak és kizárólag az Isteni Bíró dönthet. Ha tényleg megváltozott, vagy ha csupán taktikából (nem túl sikeres taktika…) műveli ez az egészet, nos, egyik sem igazán megnyugtató válasz. Legalábbis a jobbikos tábor számára egész biztos, hogy nem az.

Nem minősítünk, nem bírálunk, a mi utunk nem a Jobbik útjaA mi utunk a magyar erő és elszántság útja, a mi utunk az új jobboldal felépítésének az útja. Hisszük és látjuk, igény van gondolatainkra és elképzeléseinkre, igény van arra, a társadalomban megjelenítsük a megalkuvást nem tűrő magyar önvédelmi gondolatot. Mert amikor hazánk ellenségei az utcán masíroznak, hadat üzennek mindannak, ami egy egészséges társadalom alapjait képezik, idegenekkel akarják országunkat elárasztani, akkor velük az egyetlen párbeszéd nem úgy hangzik, hogy a 21. “század liberális és baloldali pártjaival elképzelhető az együttműködés”, hanem valahogy így; eddig és ne tovább!

Igen, eddig és ne tovább, több százezren, több millióan vagyunk, akik hasonlóan gondolkodunk ezekről a fontos kérdésekről. Az igazság nem tűr kompromisszumot, a több százezer radikális jobboldali hangját akarjuk és fogjuk képviselni. Fel a győzelemre!

Lantos János, elnökségi tag Erő és Elszántság

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink