0.7 C
Budapest

Antidogma: A Nyugat mint intézményesített tébolyda – 2

Ezúttal amerikai fősodratú sajtótermékek főcímeiből szemezgetek az USA mentális-pszichikai állapotának és a Nyugaton – elsősorban az angolszász országokban – zajló féktelen fehérellenes kampány mértékének (vagy inkább mértéktelenségének) érzékeltetésére. A válogatás hitelességéről a cikkek megjelenési helyének és idejének pontos feltüntetése nélkül is személyesen kezeskedem. Tőlem csak a zárójeles magyarázatok származnak.

Igencsak biztos, hogy a problémáink akkor kezdődtek, amikor a fehér férfiak úgy döntöttek, hogy elkezdenek „felfedezni” dolgokat. Valójában a heteroszexuális fehér férfiak alkotják a problémáink gyökerét. Hogyan bizonyították be nekem a fehérek, hogy éppen olyan rasszisták, mint amilyennek elképzeltem őket. Bocsi, fehérek, de a rovásotokra történő viccelődés nem elnyomás. Miért gyűlöli mindenki a fehéreket, a fehéreket is beleértve? Miért szabad a feketéknek fehérelleneseknek lenniük? Fehérek: ne hasonlítsátok a rasszizmust más elnyomási formákhoz. Kedves fehérek, ne gondoljátok, hogy a „szeretet” önmagában elég ahhoz, hogy véget vessen a rasszizmusnak. Nem kell rasszistának lenned, hogy rasszista légy (sic!). Kedves fehérek, itt az ideje, hogy megértsétek cinkosságotokat a rasszizmusban. Nincs bocsánat a fehéreknek a rasszizmusukért, ők jobban tudják. Mikor fejezik be a fehérek a fehérséget. (Affinity Magazin, néger feminista társasági magazin)

Egyes fehérek miért nem látják, hogy kivételezett helyzetben vannak. Néha fehér sem akarok lenni. A fehérek törékenysége faji erőszak. Bill Maher (komikus, politikai kommentátor, televíziós műsorvezető) belefáradt abba, hogy a fehérek önmagukkal szemben igazságosan leszarják önmagukat. Fehér Amerika: ébredj már fel, ba…ódj meg. Alton Sterling és Philando Castile (két felfegyverzett, Sterling esetében bedrogozott és rovott múltú néger férfi, akit rendőrök likvidáltak szolgálatteljesítés közben) halála a TE problémád. Egy tanulmány kimutatja, hogy a legtöbb amerikai fehérnek nincsenek közeli fekete barátai. Fehérek, ha nem is vagytok a megoldás részei, ti vagytok a probléma részei. Kérges kezek: a csökkenő fehér munkásosztály szavazata. Miért kell a fehér egyházamnak a fajról beszélnie? 31 dolog, amelyet a fehéreknek kulturálisan ki kell sajátítaniuk. (HuffPost, a legnépszerűbb amerikai internetes hírportál, liberális-feminista irányultságú)

Tíz mód, ahogyan a fehérek még rasszistábbak, mint azt felfogják. A főiskola még mindig a fehéreké: az egyetemeink ellenséges helyekké váltak az afroamerikaiak számára. A „fehér szemét” mély gyökerei Amerikában: „Továbbra is faji alapú és osztálytársadalom vagyunk.” A fehér felsőbbrendűség és a Trump-láz: a mérgező párosítás, amely öl – fehérek. Elítélitek a fehér felsőbbrendűséget? Bravó! De ezért nem jár nektek különleges jó pont, fehérek. Miért mindig egy fehér fickó: a modern, erőszakos őrjöngés gyökerei? A haladó fehérek faji rövidlátása: a színvakságuk miért hagyja cserben a kisebbségeket – és a baloldalt? A fehér Amerika halálos válsága: a gyötrelem valóságos, de a felfogásunkat elferdíti a „fehér faji keret”. A fehér férfiakat meg kell állítani: maga az emberiség jövője függ tőle. A fehérek kiváltságos helyzetének óriási hatása van a politikára – de a fehérek úgy gondolják, hogy ez a kiváltságos helyzet nem létezik. A fehér fickók meg­gyilkolnak minket: a mérgező, gyáva (sic!) férfiasság, a mi gyógyíthatatlan nemzeti betegségünk. A fehér férfiak vérmérsékletének dührohamai: mi hiányzik teljesen a „politikai korrektségről” folytatott vitából? A (Trump megválasztásában döntő szerepet játszó) dühös fehér férfiak dögvésze: hogyan mérgezi meg a rasszizmus, a fegyvertartás kultúrája és a mérgező férfiasság Amerikát. (Salon.com, liberális-progresszív beállítottságú internetes honlap)

Ellenőrizd a kiváltságodat: olyan ruhák, amelyeket a fehéreknek nem kellene viselniük. Ki akarod gyógyítani magadat a „mérgező fehérségből”? Ez a tanfolyam segíthet. Fehérként hogyan tervezzünk meg egy esküvőt kulturális kisajátítás (a liberális értelmezés szerint: más rasszok vagy etnikumok kulturális vívmányainak vagy szokásainak ellopása) nélkül. A Télapónak többé már nem kellene fehér férfinak lennie. Fehérek, gondolkodjatok hosszan és keményen, mielőtt Beyoncé és Rihanna (amerikai színes bőrű énekesnők) legújabb albumairól írtok. A fehér férfiaknak nincs semmi okuk a panaszkodásra. A fehér nők megőrjítenek engem. Kedves fehérek, ne állítsátok azt, hogy a fordított (vagyis fehérellenes) rasszizmus valóságos. Az Oscar-díjak ismét túl fehérek voltak. Miért nem állhatom a fehér hastáncosokat? Beszélnünk kell arról a tényről, hogy a divatbemutatók kifutói még mindig túlságosan fehérek. Miért nem oké, ha a fehéreknek rasztafrizurájuk van? Azealia Banks (amerikai néger rapper) vs. Iggy Azalea (új-zélandi fehér rapper): „A kiváltságos helyzetű fehéreknek nem kellene ellopniuk a (fekete) hiphopzenét.” Nyolc szabály azoknak a fehéreknek, akik szeretik a hiphopot. A fehérek kiváltságos helyzetének 17 szánalmas példája. A fehér fickóknak miért nem kellene indián történeteket írniuk. Nem tudok mit kezdeni a jó fehérekkel. Tizenhét étel, amelyet a fehérek tönkretettek. Fehér tulajdonú éttermeket megszégyenítettek etnikai ételek felszolgálása miatt, mert ez kulturális kisajátítás. Geográfusok arra figyelmeztetnek, hogy nem kellene felhasználni a heteroszexuális fehér férfiak vezette kutatások eredményeit. Egyetemi tanárok azt akarják, hogy a tudományos közeg többé ne idézzen heteroszexuális fehér férfiakat. Egyetemi tanár: „Egyes fehéreknek meg kell halniuk.” Ez nem választás kérdése: a fehér felsőbbrendűség megoldása a fehérek abortusza. Rasszista fehér nők: egy amerikai örökség. Kigyógyulni a mérgező fehérségből: ez a nő áll a kurzus mögött, amely segíti a fehéreket megbirkózni a zsigeri rasszizmussal. (Az egyik amerikai néger polgárjogi aktivista) azt akarja, hogy a fehérek fizessenek „egyénileg kárpótlást” a rabszolgaságért. Egyetem: segítség, túlságosan fehér a kampuszunk. Tizenkét szó, amelyet feketék találtak ki, és fehérek öltek meg. Amerika egyre kevésbé fehér, és ez fogja megmenteni. (Válogatott szélsőliberális szennyszájtok)

Gazdag István – Demokrata

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink