9.2 C
Budapest

„Az elnyomással csak egyre erősebbé válunk” – Trianon Felvonulás 2014 (+videók)

A HVIM idén is megszervezte a már tradicionálissá vált figyelemfelhívó megemlékezését. A Betyársereg most is részt vett a felvonuláson. Videós összefoglalónk és képgalériánk alább látható.

DSC_0084kicsi
A Betyársereg idén is nagy számban képviseltette magát a rendezvényen

A megemlékezés idén is több ezer embert vonzott, akik, ahogy azt már lassan megszokhattuk, katonás rendben vonultak fel a közel két órás menetelésen. A résztvevő szervezetek között ott voltak a Jobbik IT képviselői, a gárdisták és persze a Betyársereg is. A már szokásos alakzat, a zászlósok, transzparensek és a 64 vármegye táblái most sem maradhattak el.

„Feladatunk az igazságért való harc!”

Magvasi Adrián, a HVIM vezetőségi tagja nyitotta meg a megemlékezést. A már szokásos teherautó platójáról arról beszélt, hogy ebben a romokban heverő világban nekünk fontos feladatunk van. „Embereknek kell maradnunk ezek között a körülmények között. Ezekre az emberekre számíthatunk.” Harcunkról is szólt „Magi”, aki szerint könnyű dolgunk van és biztosan elérjük célunkat. „Feladatunk az igazságért való folyamatos és kitartó harc és ha ezt tesszük, elérhetjük hazánk újraegyesítését.”

DSC_0094kicsi

Gyöngyösi Márton a Jobbik országgyűlési képviselője is Trianon igazságtalanságát fejtegette, a történelmi áttekintésében, majd szólt pár szót a mai kor felelőseiről is, azokról, akik ugyanolyan bűnösök, mint azok, akik kikövezték nekünk a június 4-éhez vezető szörnyű utat. Gyöngyösi elmondta azt is, hogy új szellemi elitet kell képeznünk. Egy olyan generációt, ami kiemelkedik a pusztuló Európa erkölcsi fertőjéből és elvezeti hazánkat a szebb jövő felé.

DSC_0095kicsi

„Akik tegnap erősnek látszottak, egy nap talán gyöngék lesznek, mint a harmat.”   

Toroczkai László a HVIM alapítója egy rövid, de annál ütősebb beszédet intézett a megemlékező tömeg felé. „Akik tegnap még legyőzöttnek és gyengének látszottak, azok holnap lehet, hogy már erősek lesznek. Akik pedig tegnap erősnek látszottak, egy nap talán gyöngék lesznek, mint a harmat.”

Tyirityán Zsolt – „A legbátrabbak példaképeink lehetnek!”

Tyirityán Zsolt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom felkérésére adta át az úgynevezett „Dugovics Titusz” díjat. Ezt a vármegyések olyan kimagasló bátorságot tanúsító fiataljai kapják, akik harcos kiállásukkal példát mutattak. Egyúttal a Betyársereg vezetője saját bátorság díjukat is átadták Balyi Miklósnak, aki az „Élet Menete” elnevezésű zsidó reklámmenet egyedüli megzavarásáért a Betyársereg tagjává léphetett elő.

A menet ezek után, egy hagyományőrző motoros vezetésével, elindult a szokásos útján a szerb, a román, majd a szlovák nagykövetségek irányába.

DSC_0105kicsi

„Nem engedjük, soha, soha Árpád honát!”

A Szerb Nagykövetség előtt elsőként, a nemzeti rock élő legendáját, Sziva Balázst hallhatták a jelenlévők, majd szónokként a délvidéki származású fiatalember, a moholi születésű Burány Árpád a Jobbik Ifjúsági Tagozatának képviseletében állt a mikrofonhoz. Érzelmekre ható beszédében Burány szólt arról, hogyan is vált ő és ősei Trianon tragédiájának áldozatává és hogyan kezdett el harcolni, azért, hogy többé ne lehessen áldozat a délvidéki magyar. „Követeljük vissza földünket, hiszen ez ezer évig a miénk volt és mi csak befogadtuk a szerbeket. Követeljük a 44-45-ös magyarokat ért szisztematikus népirtás miatti bocsánatkérést. ” A fiatalember harcos lelkületű beszéde után a tömeg tovább vonult a román követség felé.

DSC_0140kicsi

„Addig adják meg az erdélyi autonómiát, amíg szépen kérjük!”

A HVIM társvezetője, mint Romániából kitiltott személy szólalt fel az oláh követség előtt. „Nem szoktam Romániába utazni, Erdélybe szoktam járni.” – emelte ki viccesen Zagyva, aki elmondta azt is, hogy kicsit többet várt volna a román politikusoktól és titkosszolgálatoktól. Az ifjúsági mozgalom vezetője utalt arra, hogy a soviniszták célja a vármegye munkájának ellehetetlenítése. „Azzal, hogy ezek ilyen lépéseket tesznek, csak erősebbek leszünk Erdélybe.” – vonta le a következtetést. Zagyva Gy. Gyula üzent az oláh kormánynak is. „Addig adják meg az erdélyi autonómiát, amíg szépen kérjük!”

„Ez egy lázálom, amelyet minden nap meg kell élnünk”

A vármegye felvidéki szervezetének vezetője Trianon égbekiáltó igazságtalanságáról beszélt a tótok Stefánia úti „villája” előtt. „Ez egy lázálom, amelyet minden nap meg kell élnünk.” Dobay szerint az utóbbi években csak rosszabb lett az elszakított magyarság helyzete. Mint kiemelte – „Trianon mindenhova beette magát és a megalkuvás, politikai játszma szereplőjévé aljasodtak egyes honfitársaink.” Dobay is figyelmeztetett – „Ha nem kapjuk meg az autonómiát, akkor olyan púp leszünk a szlovák vezetés hátán, hogy egy idő után maguk fogják felajánlani nekünk.”

Végül a rendezvény, rendezetten és békésen nemzeti himnuszunk és a Székely himnusz eléneklésével ért véget, annak reményében, hogy a harcos kiállás és a folytonos ellenállás a jövőbe talán hozhat, akár átütő eredményeket is az elszakított magyarság számára.

DSC_0180kicsi
Tyirityán Zsolt és Balyi Miklós, aki idén bátorsága elismeréséül a Betyársereg tagjává léphetett elő

Képgalériánkat IDE KATTINTVA tekintheti meg!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink