11 C
Budapest

Az erő műhelyében – harcosunk világbajnok második helyezést ért el!

Október 20-27-e között zajlott a GPC WORLD CHAMPIONSHIP erőemelő, fekvenyomó, guggoló, felhúzó világbajnokságot a felvidéki Érsekújváron. A nívós nemzetközi rendezvénynek a Milénium sportcsarnok adott otthont, ahol a Betyársereg esztergomi klánjának tagja, a LEGENDS HUNGARY MOTOROS EGYESÜLET jelöltje, a master 2-es kategóriában /45-50 év/ képviselte a mozgalmunkat.

Holczmann Zoltánról tudni kell, hogy a válogatott rögbi játékosi sport karrierje után kb. két éve kezdte el a súlyzós edzéseket, majd másfél éve versenyez, mint fekvenyomó. Eddigi rekordja 180kg volt versenyen. A 27-ei versenynapon 170 kg-mal kezdte meg a versenyt, amit könnyedén teljesített, látványosan jó állapotba volt, majd következett az egyéni csúcsdöntése a 182.5 kilogrammal, ami szintén nem okozott neki problémát.

Így menetelt tovább egészen 190 kilogrammig, ami az ESZTERGOMI és A PAKSI KLÁN tagok hangos bekiabálásai ellenére sem sikerült, mert a versenybíróság érvénytelenítette a nyomást egy sajnálatos technikai hiba miatt. A bútorlap anyaghoz hasonló struktúrájú és anyagú lábemelők sajnos megcsúsztak, ami egyensúly vesztéshez vezetett. Ilyen nagy súlynál már a lábak stabilitása is nagyon fontos lett volna. Ez az egyensúlyvesztés, végül egy világbajnoki második helyezést szült.

 

 

 

 

Azt hiszem Holczmann Zóltán /Holczi/ így is dicsőséget szerzett, amin többen is osztozhattunk, akik ott voltunk és szurkolhattunk neki a kedves családjával együtt, és most a tisztelt olvasók is! Innét ismét gratulálunk neki!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink