0.4 C
Budapest

„Az utolsó napon”- jubileumi OI-Kor koncert november 24-én (+interjú)

Az Oi-KOR frontemberéve Zalavári László „Zalával” a 35 éves OI-Kor jubileumi bulival kapcsolatban beszélgettünk, de kitértünk közéleti és a nemzet sorsa szempontjából meghatározó kérdésekre is.

– Már 35 éve a nemzeti rock kultúra meghatározó szereplői vagytok. Hogy látod az elmúlt évtizedek távlatából a jövőjét ennek a szubkultúrának?

– Igazából nem tudom. Sajnos az érzékelhető, hogy a fiatalságnak csak töredék részét érinti meg a hazaszeretet. Nyilván a minden irányból áradó agymosás, és a könnyebbik út felé terelő óriás iránytáblák az okai. Látok némi reménysugarat, hiszen tapasztalom, hogy akadnak országos szinten területek, ahol kisebb „bázisok” alakultak ki. Gondolom azokban a közegekben egymásban erősítik a hitet a srácok, ahogy mi is tettünk ezt anno. Van már sok generáció utánunk, és úgy tűnik, időről időre megszületik egy újabb. Az ilyetén új, mindig bizakodásra ad okot….

– Nemsokára megjelenik az új albumotok. Mi lesz a címe és milyen témakör kerül a középpontba?

– Október 13-án jelenik meg a sorban, ki tudja hányadik lemezünk „Az utolsó napon” címmel.  Volt pár év szünet a legutóbbi óta, de talán nem is baj, ha az ember nem akar mindenáron lemezt évente. Számunkra zömmel a „jelen és jövő” történései az irányadók. Ez, ezen a lemezen is így van. Bár alkalmanként emléket állítunk a Hőseinknek, vagy hangot adunk fájdalmunknak. Gondolok itt a „Szól a Táltos”, „Egyszerű történet”, vagy a „Csak ami jár” című nótáinkra. Az új lemezen is, a zene tekintetében, ahogy általában mindig, kicsit visszanyúlunk a gyökerekhez, ahonnan indultunk, természetesen, mellőzve a lányos hangzást. Akad egy dal, aminek a megírására a Zsolt (Tyirityán Zsolt – a szerk.) adott ihletet, egy óbudai „bandázásunk” alkalmával. Egy másikhoz pedig egy erdélyi barátunk írt alapszöveget. Sziger kis nóták lettek…Szóval összességében a véleményem az, hogy a keményebb zene és az összetett szövegeink tekintetében a szokásosat nyújtjuk, így aki ismeri és szereti a nótáinkat, nem fog csalódni…


A TERMÉKEKET AZ ALÁBBI LINKEKEN RENDELHETED MEG:

CD >>

PÓLÓ FEKETE >>

PÓLÓ ZÖLD >>

NŐI PÓLÓ FEKETE >>

A 35 ÉVES JUBILEUMI KONCERTJEGYEKHEZ AZ OKTÓBER 13-AI DEDIKÁLÁS ALKALMÁVAL LEHET HOZZÁJUTNI.


– Kicsit a közélet vizeire evezve. Mit gondolsz a Jobbik után lesz valódi nemzeti radikális képviselet a Parlamentben?

– Huh! Adja Isten, hogy úgy legyen! Sajnos ki kell jelentenünk, hogy a nemzeti oldal mára már nem egy egész tömb. Ennek oka a becstelenségtől kezdve, az áruláson át minden mocsok, amit csak el lehet képzelni. Csak remélni tudom, hogy a „szétesett darabkák” stabil morális alapon álló része, egyszer közös nevezőre tud jutni. Részünkről minden arra érdemes kezdeményezést segítünk, ahogy tudunk.

Tyirityán Zsolt és Zala a Tiszteletbeli Betyár avatáson 2017-ben – Az Oi-KOR frontembere Zalavári László a ’80-as évek kommunista rendőrterrorja idején bizonyította, hogy a becsület nem eladó.

– Mik a jövőbeni terveitek? Még 35 év?

– Nagy terveink a zenekar kapcsán nincsenek. Igazából sosem voltak. Mondjuk a magunkét, igyekszünk egy kis identitás injekciót nyomni az emberekbe. Rá kell jönnie mindenkinek, csak úgy jutunk előrébb, ha segítjük egymást. Nem szabad feladni az elveinket, erőt kell tudnunk meríteni egymásból, a hőseinkből, őseinkből… és ha úgy éreznénk, hogy nincs már kiút, még akkor is fel kell tudnunk állni minden helyzetből!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink