-4.3 C
Budapest

Betyárok a DAC meccsen

A pomázi Ne Bántsd a Magyart Betyáros Családi Hétvégén kaptuk a meghívást a felvidéki hagyományőrző betyároktól, hogy szurkoljunk velük együtt egy DAC meccsen. Még pedig a Nagyszombat ellen, ami a Slovan mellett másik nagy riválisuk a bajnokságban. Mivel egy DAC meccs sokunk bakancslistáján szerepelt, így gondolkodás nélkül igent mondtunk.

A meccs szombaton volt, de a csapat egy része már pénteken megérkezett a vendéglátóinkhoz, ahol felejthetetlen fogadtatásban volt részünk, finoman szólva sem éhes, sem szomjas nem maradt senki. Másnap reggel megérkeztek a többiek is a Vecsési, a Budapesti és az Óbudai Klánokból. Délelőtt pedig a hagyományőrző betyárokkal együtt kb. ötvenen, bérelt busszal indultunk a meccsre.

A hangulat már a háromórás út során a tetőfokára hágott. Mindenki nagyon várta, hogy megérkezzünk, hogy megtapasztalhassuk a stadionban uralkodó hangulatot, melyről korábban annyi videót láttunk. Nem csalódtunk. A buszról leszállva a szurkolói büfénél egy tálca pálinkával vártak minket. Belépéskor rutinellenőrzés, és benn is voltunk. Az ellenfél szurkolótábora teljesen elszeparálva érkezett és lépett a stadionba, velük egyáltalán nem találkoztunk.

Mindenki a lelátón. Már csak pár perc a kezdőrúgásig. Érezni a várakozással teli feszültséget. És felhangzott a várva várt „Nélküled” több, mint hatezer szurkoló torkából. Az érzés leírhatatlan, az ember akaratlanul is libabőrös lesz. Persze a Nagyszombat drukkerek megpróbáltak magyar ellenes bekiabálásokkal bezavarni, sikertelenül. A rangadó kezdetét vette, a B közép piros-fehér-zöld füstbombákkal és egy óriási „Égjen újra a tűz!” feliratú molinóval küldte csatába a fiúkat. Természetesen a Betyársereg zászló is központi helyet kapott a dunaszerdahelyi ultrák segítségével. A vezérszurkoló és a drukkerek megállás nélkül skandálták a rigmusokat. A második félidő egyik pillanatában pedig a vezérszurkoló csendre intett és megköszönte a Betyárseregnek, hogy eljöttünk, majd az egész B közép teli torokból hosszú másodpercekig harsogta a Betyársereg nevét. Hihetetlenül megtisztelő volt és büszkeséggel töltött el mindannyiunkat. A meccs hajrájában, a 88’ – ben Szánthó beadását követően Krstovič végre bevette az ellenfél kapuját. Kitörő gólöröm, az egész lelátó extázisban. Ez a találat el is döntötte a meccset, 1:0 a végeredmény a DAC javára.

A DAC tábor elégedett, mi pedig hálásak, hogy egy győztes meccset követhettünk végig élőben. A visszaúton még megálltunk a dunaszerdahelyi Turul Bárnál, ami a DAC szurkolók törzshelye. Ezúton is szeretnénk megköszönni vendéglátóinknak, hogy meghívtak bennünket és hogy részesei lehettünk eme határtalan nemzeti összetartozást bizonyító eseménynek.

HAJRÁ DAC!

Betyársereg

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink