0.6 C
Budapest

Betyártalálkozó a Kutyakaparó csárdánál

Ötödik alkalommal került megrendezésre a kézműves vásárral egybekötött Betyártalálkozó Kocsér mellett, a híres Kutyakaparó csárda szomszédságában. A vásárosok és az eszem-iszom mellett színes programok szórakoztatták az érdeklődőket, akik szép számban jelentek meg, köszönhetően a remek időjárásnak és a kitűnő szervezésnek.

Kivül-belül szomorú csárda ez a Kutyakaparó” – írta Petőfi Sándor híres versében a csárdáról, amelyre ez most a legkevésbé sem volt igaz. A Kutyakaparó melletti réten ugyanis hajnaltól kezdődött a sátrak, színpadok építése, reggel kilenc órakor már az érdeklődők is elkezdtek gyülekezni. Mire a kondérokban elkészültek a különböző ételek, már sorok kígyóztak a sátrak előtt, a meleg naptól tikkadt vendégek pedig sorra keresték fel a csárda italpultját.

A sokéves múltra visszatekintő rendezvénynek idén friss erőt adott a megújult szervezés. A Kóbor Betyárok csapata és a Ceglédi Hagyományőrző Betyárok ugyanis felkarolták a találkozót, melynek látogatottságán ez igencsak meglátszott. Mellettük a Betyársereg is kivette a részét a munkából.  Mozgalmunk több klánja is jelen volt, a szervezésben és a rendezvény biztosításában is részt vállalva, valamint a bográcsozás kihívásainak is maradéktalanul megfeleltek.

Az árusok ezerféle kézműves portékát kínáltak a látogatóknak. Karkötők, ékszerek éppúgy helyet kaptak a sátrak pultjain, mint házi készítésű csemegék, vagy éppen a betyárélet kellékei: ruhák, karikások, fokosok, bicskák. Emellett zenéből sem volt hiány, az egyik sátorban vonósnégyes játszott, a másikban citerások pengettek népdalokat. A színpadon pedig előbb környékbeli települések népdalkörei énekeltek, majd két operaénekes szórakoztatta magas színvonalon a  nézőket.

Volt tombolahúzás és páros ügyességi versenyek, valamint egy különleges csikósbemutatót láthattak azok, akik a nagy sátrak alól kimerészkedtek a tűző nap alá a rét szélére. Motorosok is érkeztek szép számmal, így meg lehetett csodálni a szebbnél-szebb vasakat is. Az egésznapos rendezvényen mindenki megtalálta a neki való programot és élményekkel telve térhetett haza.

Aki kedvet kapott meglátogatni hasonló, ám koncertekkel és más programokkal bővített rendezvényt, az írja be a naptárába következő dátumot: augusztus 12! Ekkor kerül megrendezésre a Betyársereg szervezésében a II. Ne Bántsd a Magyart Családi Nap, mely idén Esztergomban kap helyet.

fotók: Péter Ambrus

Betyársereg

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink