Boldog Karácsonyt! Másfél millió Forintot gyűjtöttünk jótékony célra

december 22, 2017 a Akcióink, Motoros Klán

Ismét egy nagyszerű kezdeményezésről, pontosabban annak sikeréről számolhatunk be – milliós nagyságrendű összeget gyűjtött a Betyársereg és a HAMC Nomads Hungary közösen, hogy ezzel segítsék a gyermekmentéssel foglalkozó Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját. A Hegylakók.hu beszámolója a jótékonysági akcióról.

25593866_1676171755777203_5414453039596990969_n

Idén novemberben a Betyársereg és a HAMC Nomads Hungary szervezésében zajlott le a gyűjtés, melynek a HAMC klubháza adott otthont. Komoly nehézségekkel küzdöttek a rendezők, de kitartásuknak hála végül mégis tető alá hozták az eseményt.

betyarsereg-hamc-gyujtes-szent-marton-alapitvany-3-768x391

Zsúfolásig telt a klubház és az adománygyűjtő láda is… Másfél millió forinttal és sok-sok hasznos eszközzel segítették a motorosok a gyermekmentők munkáját

Hogy milyen akadályok is gördültek az útjukba, arról már maguk az érintettek meséltek nekünk.

Azért dolgozunk, hogy egy életet se veszítsünk el

– A motorostársadalom minden rétegét meghívtuk, szeretettel vártuk a novemberi akcióra, s nem kellett csalódnunk, ugyanis több százan tették tiszteletüket. Nem volt könnyű dolgunk, tekintve, hogy nehezen jutott el a motorosokhoz a felhívásunk, ami – egyebek mellett – annak „köszönhető”,  hogy például a Facebook egyszerűen törölte a rendezvény beharangozóját, ezzel is megakasztva a gyűjtést…

betyarsereg-hamc-gyujtes-szent-marton-alapitvany-11-768x450

Nem unatkoztak az egybegyűltek, árverés és élő koncert fokozta a novemberi összejövetel hangulatát

Szerencsére szép számmal akadtak tőkeerős támogatók, magánszemélyektől is rengeteg pénz és tárgyadomány érkezett, egy motoros barátunk például légzést segítő terápiás eszközzel, egy úgynevezett oxigénkoncentrátorral, míg Rudán Joe művész úr árverésre bocsátott lemezekkel járult hozzá a sikerhez. Szinte hihetetlen, de

az esemény beharangozójának törlése sem gátolta meg, hogy elképesztően nagy összeget, másfél millió forintot (!) adjunk át a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkatársainak.

A hangulat kitűnő, mondhatni testvéries volt, zsúfolásig megtelt a klubház, a jelenlevők szórakozásáról pedig koncert gondoskodott.

Negyvenezer megmentett élet…

Az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. Az 1999-ben alapított Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot azért hozták létre, hogy különleges gyermek-rohamkocsik és gyermekmentőorvosi-kocsik elindításával segítsék az Országos Mentőszolgálat munkáját.

betyarsereg-hamc-gyujtes-szent-marton-alapitvany-2

Magasan képzett gyermekmentőcsapataik, egyedülálló gyermek-rohamkocsijaik, valamint gyermekmentőorvosi-kocsijaik hatékonyságát bizonyítja, hogy az elmúlt 18 évben 40-50 ezer (!) bajba jutott kisgyermeken segítettek. Az alapítvány állami támogatásban nem részesül, az úgynevezett 1%-os felajánlásokból, illetve vállalati és magánadományokból működik.

betyarsereg-hamc-gyujtes-szent-marton-alapitvany-8

Tárgyadományok és dedikált lemezek is akadtak, hogy minél több pénz jöjjön össze az életmentő társaság számára

Feltett szándékunk, hogy a jótékonysági rendezvényünket minden évben megtartjuk, s hasonló sikerre számítunk, hiszen a motorosoknak egyszerűen muszáj összefogniuk egy ilyen nemes ügyért. Mint a fenti példa is bizonyítja, tettre kész embereket rejtenek a sisakok, akik szívükön viselnek olyan fontos küldetéseket, mint a beteg vagy sérült gyermekek megmentése – foglalták össze a szervezők.

hegylakok.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment