1.5 C
Budapest

Botrány: “Kifogástalan magaviselete” miatt engedték ki Marian Cozma egyik gyilkosát

A legnagyobb titokban hagyta el a szombathelyi börtönt múlt héten Sztojka Iván – értesült a Bors. Így a férfi négy évvel korábban szabadult. Az ügyben Toroczkai László is megszólalt.

A Bors információi szerint kedvezménnyel szabadult a börtönből Sztojka Iván, a Marian Cozma-gyilkosság harmadrendű vádlottja.

Az eset egészen 2009. február 8-ig nyúlik vissza. Ekkor késelték meg többen Marian Cozmát a Patrióta nevű veszprémi szórakozóhelyen. A 26 éves román válogatott kézilabdázót Sztojka barátja, Raffael Sándor szúrta szíven.

A gyilkosságban Sztojkát harmadrendű vádlottként először 20 év fegyházra ítélték, másodfokon azonban csak 8 évet kapott testi sértés kísérletéért. A Kúria végül 2012-ben jogerősen 13 évre ítélte, ugyanis abban, hogy Raffael Sándor – aki egyébként 18 év fegyházat kapott – meg tudta ölni Cozmát, Sztojkának nagy szerepe volt. A halálos szúrást ugyanis akkor ejtette a gyilkos, amikor Cozmát a falhoz szorította Sztojka és Németh Győző. Sztojka ezután még kétszer bele is rúgott a földön fekvő, halálos szúrt sebet kapott kézilabdázóba.

A lap megkereste a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát azzal a kéréssel, hogy erősítsék meg a szabadulás tényét, de az intézmény válaszában azt írta, hogy a fogvatartottal kapcsolatos adatok bűnügyi személyes adatnak minősülnek, így erről nem adhat tájékoztatást.

A Bors ugyanakkor elérte Sztojka Iván védőügyvédjét, dr. Keresztúri Mónikát, aki szerint múlt csütörtökön tartották Sztojka meghallgatását a börtönben.

KIFOGÁSTALAN MAGATARTÁSÁRA TEKINTETTEL 9 ÉV 5 HÓNAP UTÁN, PÁRTFOGÓI FELÜGYELET MELLETT A BÍRÓ 4 ÉV 5 HÓNAPRA FELTÉTELESEN SZABADLÁBRA BOCSÁTOTTA”

– ismertette az ügyvéd.

Sztojkát egyébként egy enyingi szemtanú is látta távozni szombathelyi börtönéből, ő csak neve elhallgatását követően beszélt a Borsnak Sztojka szabadulásáról:

MÉG AZNAP MEGTARTOTTÁK A SZABADULÓBULIT ENYINGEN. SZTOJKA AZÓTA JÁR-KEL MINDENFELÉ, MINTHA MI SEM TÖRTÉNT VOLNA. ÚJ BMW-JE IS VAN. JÁRT PESTEN, SIÓFOKON, JÓL ÉRZI MAGÁT.”

Toroczkai: az áldozat hozzátartozóinak nem fizetnek kártérítést, de új BMW és szabadulóbuli az van…”

Nagy botrányt kavart Marian Cozma egyik gyilkosának “időelőtti” szabadonengedése. A Mi Hazánk Mozgalom vezetője, Toroczkai László is kommentálta az esetet a legnagyobb közösségi oldalon.


No, ezért beszél a Mi Hazánk Mozgalom a halálbüntetés visszaállításáról és akár szibériai bérrabtartásról is. Néhány évet ér egy élsportoló meggyilkolása és a többi sportoló megtámadása, megkéselése, megnyomorítása. Kártérítést a gyászoló családnak persze a börtöntöltelék nem fizet, de új BMW, szabaduló buli az már van. Rend azonban még véletlenül sincs. Most vasárnap gergelyiugornyán egy 15 fős hasonló falka támadt meg és vert össze brutálisan pihenni vágyó magyarokat. Itt az ideje egyszer s mindenkorra véget vetni az ehhez hasonló gyáva támadásoknak!


888.hu, Toroczkai László Facebook oldala, Vadhajtások nyomán Betyársereg

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink