0.6 C
Budapest

Budaházy Edda: „A felelős hazafiság ott kezdődik, hogy családot alapítunk!”

A Rikárdó ügy kapcsán, sokan elmondták már magvas gondolataikat a nemzeti oldalon felelősségvállalásról, segélyezésről, bűnözésről. Ezekkel egyet is ért mindenki, aki egy kicsit is nyitva tartja a szemét. Budaházy Edda gondolatai.

De azért nagy hiányossága lenne ennek a témának, ha nem írnánk le azt is, hogy mi, magyar emberek pedig nem vállalunk elég gyermeket, sőt sokszor egyáltalán nem vállalunk gyermekeket, még akkor sem, ha el tudnánk tartani. Mert nem csak az a két véglet van Magyarországon, hogy kérem szépen adott a cigány ember, aki felelőtlen módon gyermekeket nemz a semmire, és van a rendes felelősen gondolkodó magyar ember, aki nem vállalhat gyermeket. Ez a két véglet bizonyára létezik, nem tagadom. De jó volna mélyen magunkba nézni: igen sokan vannak az országban és az un. nemzeti oldalon is, akik bár megtehetnék, mégis kényelemből, félelemből, vagy egész egyszerűen pénzhiányra hivatkozva nem vállalnak gyermeket, vagy csak egyet. Ez olyan nagy problémája a magyarságnak, és tágabb értelemben egész Európának, hogy ki merem mondani, ma Magyarországon a felelős hazafiság ott kezdődik, hogy családot alapítunk és gyermekeket vállalunk!

korfa
Magyar korfa – cigány korfa

Elég az olcsó kifogásokból. Lehet, hogy egy három gyermekes szülőpár nem él olyan fényesen, mintha gyermektelenül minden jövedelmét magára költhetné, de igen is meg lehet oldani. Régen is megéltek apáink, nagyapáink, ükapáink a kevesebből is. Sokan az élet nagy értelmét keresik, holott itt van az orruk előtt: az élet értelme a család, a szeretet, a tudás, a boldogságra való képesség továbbadása utódainknak. Nincs ennél szebb feladat. Ja, hogy akkor le kéne mondanunk néhány dologról, meg kéne békülnünk házastársunkkal, tele lennénk feladatokkal?

Ma még viszonylag sokan vannak abban a generációban, akik még szülőképes korban vannak. 10-15 év múlva az a nagyon kevés kisgyermek, aki most él nem fogja tudni már pótolni a hiányt. És mi fogjuk elveszejteni Magyarországot, nem pedig a cigányok.

Kár, hogy ezt magyarázni kell. Ez kellene, hogy legyen a világ legtermészetesebb dolga. Ösztönös vágy egy kisbaba után.

Akinek nem inge, ne vegye magára. De akinek igen, gondolkozzon el.

Novák Elődnek és családjának jó egészséget kívánok.

Budaházy Edda

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink