Budaházy Edda: Miért álljunk ki Budaházy mellett?

február 16, 2018 a Gondolatok

A napokban folytatódik Budaházy György és vádlott társai bírósági tárgyalása másodfokon, melynek utolsó napján, 27-én jogerős ítélet születhet. Ha a dr. Lassó Gábor vezette bírói tanács az ügyben felmerülő jogsértések és szabálytalanságok, valamint a vád tarthatatlansága miatt nem szünteti meg az eljárást, vagy nem utalja vissza első fokra az ügyet, a vádlottakat a tárgyalóteremből a börtönbe vihetik.

Mint ismeretes, első fokon a 17 vádlott összesen 125 év fegyházbüntetést kapott ebből Budaházy György 13 évet.

Miután immár 9 éve, hogy Budaházy Györgyöt kivonták a magyarországi közéletből, sokan már nem emlékeznek arra, miért is volt ő valaha a nemzeti radikális tábor egyik vezére. Felnőtt egy új generáció, akinek a neve már semmit sem mond. Mostanra talán egy fejjel a falnak menő, meggondolatlan lúzerré apadt az alakja sokak szemében, akik legtöbbször megnyilatkozásaikban még hozzáteszik: én nem értek egyet Budaházy Györggyel sok mindenben, de azért nem érdemel 13 évet.

Egy szerencsés népnek mindig vannak olyan fiai, akik bátorságukkal és megtörhetetlenségükkel kivívják az uralkodó háttérhatalom irigységét és gyűlöletét. Az olyanokat, akiket sem megvenni, sem pártok alá besorolni nem tudnak, leginkább kiiktatni szeretnek minden urak, legyenek bár jobb vagy baloldalon. A jobboldaliak azért, mert személyével tükröt tart nekik, a bal oldaliaknak pedig zsigeri ős ellenségüknek tekintenek minden hazafit.

Az alábbi, 2016-ban elhangzott felszólalásomban röviden összefoglalom, miért is álljunk ki Budaházy mellett.

REGISZTRÁCIÓ A TÁRGYALÁSOKRA

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment