-1.4 C
Budapest

BUDAHÁZY EDDA: NEM ADJUK FEL!

Tegnap, 2016. október 27-én ismét börtönbe vitték Budaházy Györgyöt. – Edda gondolatai testvére és a többi vádlott elhurcolásáról.

Az, hogy ő és társai ilyen súlyos ítéletet kaptak egyvalamiről lerántja a leplet. Ismerve a magyar közéletet átszövő bűneseteket megállapíthatjuk a következőket: nem bűn az, ha a közvagyont herdálják, ha milliárdos csalásokban, bűnszervezetben megrövidítik a közpénzt ( Sukoró ügy, állami privatizáció…), nem bűn az, ha emberek halálát okozzák gazdasági szereplők, esetleg kormányzati szervek (vörösiszap katasztrófa, 2006-os augusztus 20-i tűzijáték) nem kell elítélni senkit, amiért embereket ütnek vernek törvénytelenül, csalással hazugsággal hatalomra jutnak (2006 ősze), nincs felelőse annak, hogy a kommunisták 40 éven át megnyomorították az országot, kínoztak, megöltek, elüldöztek százezreket, 18 éves gyerekeket akasztottak, sortüzeket adtak le védtelen polgárokra (1945-1989). És nincs felelőse annak sem, hogy az egymást követő kormányok, noha tisztában vannak a magyar nép vészes fogyásával, hatalmuk megtartása érdekében elmulasztják megtenni a népesség újbóli növekedését eredményező intézkedések életbeléptetését és hagyják kihalni nemzetünket! És még hosszan sorolhatnám.

Egy dolog van, amit a legnagyobb szigorral kell büntetni: azokat, akik ez ellen felmernek lépni, a hatalmasokat felelősségre akarják vonni évtizedes bűneikért. Azokra a törvény legnagyobb szigorával kell lesújtani, nehogy mások is kedvet kapjanak. Ebben az estben még csak bizonyítani sem kell a vádakat, elég a gyanú az ítélethez.

gyuri-szovj-cimerrel

Nem volt még a történelemben olyan kor, amikor a büntetés végrehajtás látszólag ilyen szépen elkülönül a hatalom gyakorlóitól. Mert ugye a liberális demokráciában a kormány felteszi a kezét és így szól: én kérem, nem tehetek arról, hogyan döntenek a bírák! Vagyis létrehoztunk egy olyan igazságszolgáltatási rendszert, ami teljes mértékben önjáró, azt csinál, amit akar, és senki nem vonhatja felelősségre. Ők pedig még az átkos rendszer kiszolgálói, vagy annak örökösei, akik a hazafiakon törlesztenek, tisztelet a kivételnek. A kormánynak is jó ez, hiszen két legyet üt egy csapásra. őt nem lehet okolni az ítéletekért, a kemény ellenállókat meg hidegre teszik. Egészen ördögi. Erős a gyanúm, hogy a milliárdos gazdasági szereplők azok, akiknek leginkább módjukban áll befolyásolni az igazságszolgáltatást. Mert ők biztosan megtalálják a módját, hogyan tegyék. Például a nagy üzlettől elesett sukorói maffia, akik bosszút esküdtek az őket leleplező Hunnia csoport ellen.

Akárhogyan is, már megszokhattuk az évszázadok alatt, hogy ebben az országban mindig a hazafiak voltak legjobban üldözve. De mikor kell, hogy ez így legyen? Egy esetben: ha idegenek, idegenszívűek irányítják a nemzetet, mint Mátyás király óta szinte mindig –a Horthy kort leszámítva.

Gondoljunk el egy boldogabb jövőt, amikor a Budaházy Györgyhöz hasonló emberek tehetségét, erős jellemét és tetterejét, nem üldözi, hanem felhasználja, támogatja a hazafias vezetés a nemzet szolgálatában. Hol lehetne Magyarország akkor?!

Kérek mindenkit, aki tenni akar Gyuriért, hogy írjon levelet a Fideszes országgyűlési képviselőknek, saját területi képviselőjének, esetleg a Jobbikos képviselőknek is, akinek gondolja, hogy érdemes, a parlamenti email címükre, és fogalmazza meg a nemtetszését kulturáltan, a saját szavaival. Követeljen amnesztiát a 2006-2010 közötti politikai indíttatású cselekményekért. Ez nem kerül semmibe. Hiszem, hogy számít, ha nagy tömegek jelzik, hogy itt valami hiba csúszott a törvénykezés gépezetébe. Kell, hogy érezzék, hogy vannak elvárásaik a szavazópolgároknak cserébe azért, hogy hatalomra juttatják őket. Amíg szépen mondjuk.

Soha ne adjuk fel!

Budaházy Edda

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink