Budaházy Edda: Véget kell vetni a magzatpusztításnak!

augusztus 5, 2018 a Hírmondó

Azok az anyák, akik krízisként élik meg várandósságukat meg kell kapjanak minden segítséget ahhoz, hogy meg tudják tartani és fel tudják nevelni a méhükben megfogant életet – mondja Zaymus Eszter, a CitizenGo munkatársa. Ma Magyarországon minden 4. magzatot abortálnak, ami amellett, hogy életre szóló trauma a családnak, lelkiismereti válságba taszítja az abortusz elvégző orvosokat, és végső soron aláássa a magyar nemzet fennmaradását is. Az életvédő felhívja a figyelmet a szervezetük által indított Összefogás egy abortuszmentes Magyarországért című petíciójukra, melyben arra kérik az ország vezetőit, hogy szabjanak gátat az abortuszok kultúrájának, a születendő életek kioltásának, az édesanyák megsebzésének, családjaink és nemzetünk önpusztításának. A petícióhoz egyébként bárki csatlakozhat, aki támogatni szeretné a krízisbe került édesanyákat és családokat, hogy azok a művi terhességmegszakítás helyett az életet válasszák.

Budaházy Edda (Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom) szerint a legtöbb terhességmegszakításra jelentkező nő nincs tisztában azzal, hogy egy emberi életről dönt, a tájékoztatás hiánya miatt legtöbbjük sem ezzel nincs tisztában, sem pedig a beavatkozás következményeivel. Véleménye szerint, az abortusztörvény felülvizsgálata nélkül a magyarországi demográfiai krízis nem megoldható.

A várandósság megszakítása a szülőket egy bizonytalan és kiszolgáltatott helyzetben éri, amikor nagyon nehéz jó és felelős döntést hozni – vallja Dr. Koroknai András. A párok egyedül vannak hagyva, és ezen a gyakorlaton változtatni kell. Azok az orvosok, akik nem hajlandók abortuszt elvégezni munkahelyükön nehéz helyzetbe kerülnek.

Pajor András plébános szerint, a Katolikus Egyház álláspontja egyértelmű: nincs jogunk egy másik ember életéről dönteni.

A magzati élet védelméről szóló törvény végrehajtási rendelete 1992-ben  elrendelte a Családvédelmi Szolgálat létrehozását egy két fázisos tanácsadásra illetve megelőző felvilágosító programokra is az abortuszt kérelmezők részére.

Többek között valószínű, hogy az ebben dolgozó védőnők munkájának köszönhető az azóta bekövetkezett és folyamatosan tartó csökkenés, azonban a konkrét befolyásolás tilalma miatt az abortuszok számának jelentős csökkenése még várat magára.

megegymagyart.com

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment