Budaházy György karácsonyi levele a börtönből

december 27, 2016 a Gondolatok

Ebben az ünnepi, évzáró időszakban gondoljunk azokra is, akik csupán azért ülnek jelenleg is a börtönben, mert bátor hazafiak voltak. Nem a közpénzt lopták, csak a hazájukért akartak tenni valamit. Nem az a kérdés, hogy ki ért egyet az ideológiájuk minden részletével, nem is az, hogy személy szerint szimpatikus-e Budaházy György, hanem az, hogy van-e magyar szolidaritás, létezik-e még olyan, hogy bajtársiasság? – írja Toroczkai László Facebook bejegyzésében mi pedig csatlakozunk hozzá és kitartást kívánunk Gyurinak.

3674251e73e95e17a0c1ecee66c95ad4


Budaházy: „Ma december 20-a van, a héten Karácsony, és én itt ülök a Venyige utcai bv-intézetbeli zárkában”

Gyurcsány Ferenc

Ja, ő nem, hisz ő a csiri-biri villájában pöffeszkedve várja a Karácsonyt, miközben 2010 óta is nyugodtan osztja az észt a parlamentben.

Akkor Gergényi Péter

Ja, ő sem, hisz neki jól menő biztonsági cége van vagy mi, és dúskál a jóban meg a megértő bírói szimpátiában.

Hát akkor: Demszky Gábor

Ja, ő meg itt sincs Magyarországon. Elhúzott németbe és békében élvezi a weimari köztársaság végnapjait.

És Hagyóék sem, és a sukorósok sem, és a MAL Zrt-sek sem, és a tábornok peresek sem, és Hunvald György sem, és a szemkilövők sem. Feladom, nem jut eszembe senki, akivel kapcsolatban be lett ígérve az „elszámoltatás” és szerepelhetne itt aláíróként, úgyhogy bevallom, hogy én, Budaházy György nézek ki az ablakon. Ennyi! Azt hiszem ezzel mindent elmondtam, a többit hozzá lehet képzelni.

November vége óta be van egyébként adva egy szabadlábra-helyezési indítványom, amit a Fővárosi Törvényszék és az Ítélőtábla egymás közt tologat, vagyis még az sem derült ki, hogy ki fogja elbírálni. Egyébként az interjú- kérelmeket mind a törvényszék bírálta el, vagyis az üggyel kapcsolatban még ő az illetékes első fokon, tehát a jogi következetesség azt diktálja, hogy neki kéne ezt is elbírálni, ennek ellenére felküldte a táblára. Ott meg nem tudjuk mi történt eddig, ezt is visszaküldték-e, mint az interjúkérelmeket vagy nem. Karácsonyig el is bírálódhatna, akár pozitívan is…

Akárhogy is lesz, minden esetre boldog Karácsonyt kívánok minden sorstársamnak, bajtársamnak, segítőmnek és támogatóinknak, hazafiaknak és honleányoknak, és minden jó érzésű magyar embernek!

Budaházy György
hazafi
a köztársaság üldözöttje
(nem jogerős) politikai elítélt


Levélzárta után érkezett a hír, hogy a Fővárosi Ítélőtábla karácsonyi ajándékképpen elutasította Budaházy György szabadlábra helyezési kérelmét, mondván, hogy börtönben tartása „közérdek”, mert az elsőfokú ítélet alapján „magas fokon veszélyes a társadalomra”. Ez a hozzáállás önmagáért beszél, ettől a bíróságtól semmi jó nem várható!

És hogy még „gazdagabb” legyen a karácsonya, az ügyészség megfellebbezte a hivatalos személy elleni erőszak ügyben november 7-én immár másodszorra meghozott felmentő ítéletét is, hogy folytatódjon csak a kanosszajárása abban az ügyben is.

(budahazy.org)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment