-1.4 C
Budapest

„Dicsőség Hellásznak, dicsőség a Hősöknek” – megemlékezés a görög hazafiakról

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által szervezett, az Arany Hajnal elhunyt harcosairól való megemlékezésen közel kétszázan gyűltek össze. Alább a Deres.tv képes/videós összefoglalója.

A rendezvény 18:00-kor az Arany Hajnal és a HVIM indulójával vette kezdetét. Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője, egy sportsérülés miatt, nem tudott rész venni a megemlékezésen, ezért Incze Béla a HVIM vezetőségi tagja olvasta fel üzenetét:

„Egy párt, vagy egy mozgalom erejét, mindig a hívei által érte hozott áldozathozatal nagysága mutatja meg. Az ideológia legyőzhetetlenségének fokmérője mindig az érte vállalt életáldozatban rejlik. Horst Wessel óta tudjuk, hogy milyen ereje van annak, ha egy mártír vére egy mozgalom zászlaját megszenteli. Onnantól kezdve egy mítosz harcol, és a mítoszok, mint tudjuk, mindig legyőzhetetlenek. E két görög hazafi mártíromsága emeli fel az Arany Hajnalt egy olyan erővé, amely biztosan hitelesen és önfeláldozóan fogja folytatni Leonidász és a 300 spártai honvédő küzdelmét. Dicsőség Hellásznak , dicsőség a Hősöknek.”

A rendezvény következő szónoka Zagyva György Gyula (HVIM – Jobbik) volt, aki rávilágított beszédében, hogy elképzelhető, hogy eljön az az idő, amikor a magyar hazafiaknak is az életüket kell áldozni a harcban.

Elhangzott a rendezvényen a HVIM petíciója, melyet a Görög Nagykövetségnek kívántak átadni a rendezvény után, azonban senki nem reagált a csengetésre. Ahogy Incze Béla a megemlékezésen elmondta, a vármegyések postai úton és interneten is el fogják juttatni levelüket az illetékeseknek.

Alább a HVIM petíciója:

„Petíció a magyarországi Görög Nagykövetségnek

Mi, magyarországi hazafiak kiállásunkról és szimpátiánkról biztosítjuk a görög Arany Hajnalt, és aggodalommal kísérjük figyelemmel a görögországi hazafiak üldözését, a kommunisták általi terrorizálását. Tűrhetetlennek tartjuk, hogy Görögországban, a görög érdekekért kiálló, parlamenti képviselettel és nagy tömegtámogatottsággal rendelkező Arany Hajnalt a hatalom üldözi, vezetőit bebörtönzi, és hagyja, hogy a nyílt utcán meggyilkolják tagjait baloldali terroristák.  

  1. Követeljük az Arany Hajnal kriminalizálásának megszüntetését! A görög hazafiak nem bűnözők, hanem országuk megmentésén fáradozó hősök.
  1. Az összes bebörtönzött Arany Hajnal tag szabadon bocsátását, az eljárások megszűntetését követeljük! Tűrhetetlen, hogy politikai alapon üldöznek embereket a „demokrácia őshazájában”.
  1. Követeljük, hogy a gyilkos kommunistákat fogják el és példásan büntessék meg! A görög államvezetés ne hunyjon szemet az Arany Hajnal elleni merénylet és egyéb ellenük irányuló bűncselekmények fölött.   
  1. A görög hazafiak üldözése helyett a gyilkos eszméket terjesztő, a valódi veszélyt jelentő kommunista és más baloldali terrorszervezetek ellen lépjen fel a karhatalom!

A hazafias magyarság egésze kiállásáról biztosítja az Arany Hajnal szervezetet, és bízik benne, hogy hamarosan a legmagasabb szinteken képviseli majd a szervezet Görögországot, átveszi a hatalmat és rendet tesz országában. Együtt küzdünk egy szabad Európáért, a szabad Hazáért!

Budapest, 2013.11.12.

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetősége”

Végezetül az Arany Hajnal üzenete hangzott el a rendezvényen.

„Várható volt, hogy támadás fogja érni szervezetünket. Tudtuk, hogy meg fog történni, csak idő kérdése volt. Azt előre nem sejthettük, hogy milyen formában ér minket a merénylet.

Giorgos Foudoulis és Manos Kapelonis bajtársaink a vérükkel fizettek, de ezáltal halhatatlanok lettek. Elfoglalták helyük a hellén hősök és mártírok csarnokában.

Ez a veszteség új fejezetet nyitott szervezetünk életében, melyet vérrel írtak. A támadás elkövetői, és az őket felbújtók azzal a szándékkal követték el gyalázatos tettüket, hogy pánikot keltsenek sorainkban, és mozgalmunk meggyengüljön, majd elsorvadjon.

De céljukat soha nem fogják elérni. Mi nem hátrálunk, és nem futamodunk meg! Kitartunk, és addig fogunk harcolni, amíg görög ember él ezen a Földön!”

A rendezvény záróakkordjaként a megmlékezés résztvevői is meggyújtották mécseseiket. Mikor elhangzott a színpadról a két mártír neve a tömeg egy emberként felelt rá: „Jelen!”

A megemlékezés a görög és a magyar himnusszal zárult.

 (Deres.Tv)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink