27.2 C
Budapest

Diszkrimináció az iskolákban – a magyarázat: mert hazafiak!

A következő olvasói levelet egy szekszárdi fiatal küldte nekünk, aki a bajtársaival együtt, az iskolában sem titkolja hazafias érzéseit. Persze ennek nem az elismerés a jussa. A Betyársereg közleményével frissítve!

Ha cigányokról vagy más kisebbségekről van szó mindig megkapjuk, hogy kirekesztőek vagyunk. De mi a helyzet a magyarok megbélyegzéséről? Régen büszkeség volt az, hogy valaki hazafi és ezt meg is mutatja. Nem ez régen természetes volt… a mostani időkben, aki vállalja hovatartozását, és az történetesen magyar érzelmű, csak a folyamatos harc a jussa a hatalom szolgáival szemben. Persze biztos vannak pozitív példák is, de most olyan olvasói levelet mutatunk be, ahol arccal vállalták a szereplők, hogy elmesélik történetüket.

„Ne bujdosson többé a magyar saját hazájába!”

„Tisztelt Betyársereg! A képen látható tanulók egy szekszárdi iskolába járnak, ahol megbélyegzik, diszkriminálják őket hazafiasságuk miatt. Az iskolában minden napos a tanárok részéről való provokáció. A diákokat szó szerint lenácizzák és azzal vádolják őket, hogy bűnszervezet tagjai. Szerintük a „Ne bántsd a magyart, mert pórul jársz” idézet megfélemlítő. Őket félemlíti meg. Engem legutóbb behívtak az igazgatóiba. Ahogy beértem már az sem volt mindegy, hogy hogy állok. Elkezdtek ordítani utána leültünk, hogy elbeszélgessünk a történelemről, amit ismét ellenem próbáltak fordítani. Én jót kacagtam rajtuk és kijöttem. A másik tanulóval pedig közölték, hogy cserélje le a ruhatárát, pedig rajta csak terepszínű ruha volt. Utalgatnak rá, hogy kicsaphatnak ha nem hódolunk be nekik. Ezt már nem hagyhattuk szó nélkül behívtuk a helyi jobbikos képviselő jelöltet, aki elbeszélgetett az igazgatóval. Igazgatónk reakciója erre annyi volt: „Rögtön rájöttem, hogy ő is holokauszt tagadó”. Kérlek osszátok meg történetünket, hogy minél több emberhez eljusson .”Ne bujdosson többé a magyar saját hazájába!” 

Annyit még hozzátennénk: büszkeség, hogy vannak olyan fiatalok, akik a nehézségek ellenére is vállalják a nemzeti gondolatot és nem félnek ezt megmutatni. A külsőségek mellett, ők szívükben is harcos magyarok!

Kiállunk a fiatal harcosokért!

A Betyársereg minden ilyen tettrekész fiatal harcosért kiáll, és ha az iskola nem változtat a hozzáállásán, nem a jobbikos képviselő-jelölt, hanem a Betyársereg helyi klánvezetője megy majd be egy beszélgetésre az intézmény igazgatójával.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink