0.6 C
Budapest

Egy „rock requiem-el” emlékezik Trianon 100. évfordulójára a Romantikus Erőszak

A Diktátum rock requiem című lemez Trianon 100. évfordulójára fog megjelenni. Ebből kaptunk egy kis ízelítőt a „MAGYAROK SZÉP HAZÁJA” című  nótával. Sziva Balázs és a Romer legújabb szerzeménye egy 1943-as magyar mozifilm főcímzenéjének feldolgozása. A zenekar frontembere Facebook-on osztotta meg gondolatait és a részleteket arról, hogy mivel készülnek a békediktátum aláírásának évfordulójára.


Trianon 100. évfordulójára, az aktuális HammerWorld magazin ingyenes mellékleteként megjelenő Diktátum rock requiem című lemezünkről. Ez az igazságtalán „békeszerződés”, történelmünk egyik legnagyobb, máig ható tragédiája mindig foglalkoztatta az együttest. Több számunk született az elmúlt negyedszázad során ebben a témában. Ezek álltak most össze egy monumentális, egybefüggő 65 perces művé, a rock requiem formájában, amelyben komolyzenei és népzenei hangszerelések, valamint Vári-Kovács Péter színművész szívhez szóló szavalatai adnak új értelmezést a tőlünk megszokott stílusnak.

A megfilmesített dal eredetileg egy 1943-as magyar mozifilm főcímzenéje volt. Ezúton köszönjük a videóklip elkészítésében nyújtott segítséget a Dextramedia alkotóinak!


(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink