27.3 C
Budapest

Élj tisztán akciócsoport – bemutatkozott a mi hazánk drogprevenciós kabinetje

Mi Hazánk drogprevenciós kabinetje sajtótájékoztatót tartott a Szcientológiai Egyház központja előtt, ahol is Lantos János, a kabinet vezetője felhívta a figyelmet arra a veszélyre, melyet a szcientológusok megtévesztő tevékenysége rejteget magában.

Nyílt titok, hogy különböző, általuk drogrehabilitációsnak nevezett kezelésekkel hatalmas összegeket, akár milliókat gombolnak le a gyanútlan, drogfüggésből gyógyulni vágyóktól. Orvosi felügyelet nélkül naponta több órán át szaunáztatják őket, mely még egy egészséges szervezetet is megviselne, nemhogy egy beteg emberét.

Lantos János hangsúlyozta, külföldön ez az eljárás már több halálos áldozatot is szedett, ezért a sarlatánságon túl ez kimeríti a veszélyeztetés kategóriáját. A szolgáltatást a mai napig ajánlja a magyarországi szcientológusok honlapja.

A kabinet határozott álláspontja, hogy az illetékeseknek meg kell vizsgálnia annak a jogi lehetőségét, hogy ez a szekta ne működhessen tovább vallási egyesületként bejegyezve, az édeskevés, hogy 2011 óta már nincsenek egyházként számon tartva.

A sajtótájékoztatón végezetül elhangzott, európai példák alapján, hogy például Németországban, Oroszországban vagy Görögországban, ahol jóval erélyesebben léptek fel ellenük, ezt hazánkban is érdemes volna megvalósítani. Mert a végső cél az, hogy teljesen mértékben nyilvánítsák illegálisnak ezen szekta működését.

Élj Tisztán Akciócsoport – Mi Hazánk Drogprevenciós Kabinet

/Patrióta/

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink