Első Magyar Sziget: „Vissza a jövőbe!”

július 14, 2014 a Programok

Sokan kérdezték tőlünk is, hogy lesz-e Magyar Sziget idén? Nos, testvérszervezetünk a HVIM most meglepő választ adott a kérdésekre. A vármegyések közleménye alább olvasható.

10410743_337353596413879_2071715449005453790_n

Első Magyar Sziget – Vissza a Jövőbe!

Amikor tizennégy évvel ezelőtt Toroczkai László megálmodta a Magyar Sziget elődjét, a Kárpát-medencei Fiatalok Találkozóját az elsődleges célja az volt, hogy egy olyan eseményt hozzon létre, ami az akkor még születő félben lévő nemzeti oldal egyik bástyájaként működhet. Sikerült neki. Akkor alig száz ember jelent meg Verőcén, de meghatározó élmény volt számukra az összejövetel.
Több mint egy évtizeddel később elmondhatjuk, hogy nincs olyan ember a nemzeti oldalon, aki ne hallott volna a rendezvényről, de a hazafiak 99%-a személyesen is kilátogatott a Magyar Szigetre. Sőt, azt is kijelenthetjük, hogy a liberális sajtó folyamatos támadásainak köszönhetően országos hírnévre tett szert a fesztivál. Volt olyan zenekar, amelyik a Magyar Szigetes fellépése okán vált ismertté, majd pár évvel később ott is adta utolsó koncertjét. Barátságok, szerelmek szövődtek a szigeten, sőt a hazafias tábor rendelkezik egy Magyar Sziget babával is, aki a rendezvényen fogant, és a szülők keresztapának nem mást, mint az alapítót, Toroczkai Lászlót kérték fel.

Röviden összefoglalva a nemzeti radikális oldal életének szerves része a Magyar Sziget. Pontosan tudjuk, hogy hányan várjátok tűkön ülve a végleges információkat az idei rendezvénnyel kapcsolatban, már csak azért is, mert pletyka szintjén felmerült, hogy az elmarad. Hát, nem is húzzuk tovább az időt, – húztuk így is eleget – meg lesz tartva az idei Magyar Sziget. Azonban nem a XIV. alkalommal, hanem az elsővel.

Most nyilván sokan értetlenül ráncoljátok a szemöldökötöket, hiszen akik érdekeltek a kérdésben mind tudják, hogy sorban hányadik rendezvény következne. Amikor Toroczkai László tizennégy évvel ezelőtt megszervezte az első összejövetelt, az is a céljai közt szerepelt, hogy a magyar nemzet jövőjének, a magyar ifjúságnak adjon egy olyan kulturális műhelyt, ahonnan nagy gondolatok indulhatnak útjukra. Be kell lássuk, hogy az elmúlt években nem csak ez a jelleg szorult háttérbe, de a családias hangulat is. Az a célunk ezzel az „újítással”, hogy ismét egy olyan rendezvényen gyűlhetnek össze a magyar hazafiak, ahol a minőség dominál a mennyiség felett.

Egy olyan összejövetelt szervezünk idén, ahol nem lesz két színpad, és nem lesznek hangfal hegyek, helyettük minden este lesznek akusztikus koncertek a tábortűznél, és táncház. Nem fognak tolongani a tömegek bemutatókra várva, de a táborlakók aktív részesei lesznek a programoknak. Egy olyan bajtársi találkozót szervezünk idén, ami megidézi a több mint egy évtizeddel korábbi irányvonalat. Ez az irány nem új, hiszen innen indult el minden, így csak annyit mondunk szlogenként az idei rendezvényhez: Vissza a jövőbe!

A rendezvény időpontja: 2014. augusztus 11-12-13, a helyszín: Drótszamár Park és Kemping (Velence, 2481 Velence, Kemping u.2.) A programok hamarosan nyilvánosak lesznek. Döntsük le együtt a határokat idén is!

Magyar Sziget Facebook oldala.
Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Facebook oldala.
Drótszamár Kemping Facebook oldala.

(HVIM Hírszolgálat)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment