Elsöprő sikerrel zárult az I. Nemzeti Véradás

május 31, 2022 a Akcióink

Idén első alkalommal múlt héten szombaton került megrendezésre az I. Nemzeti Véradás.

A Tábori Betyárok Esztergom, és a Betyársereg Esztergomi Klánja által szervezett véradáson, közel ötven ember nyújtotta a karját, hogy vért adjon, és ezzel akár 150 életet is megmentsen.

A szervezők mellett, bajtársi szervezetek is képviseltették magukat. Szép számmal megjelentek a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a Cséphadaró Hagyományőrző Egyesület, a Legends Hungary, a Betyársereg, a Légió Hungária, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Farkasok.

A hagyományteremtő céllal megrendezett eseménynek az Aranykorsó Betyárbástya adott otthont.
Az Esztergom kertvárosában elhelyezkedő vendéglátóhely már távolról felhívja magára az ide látogatók figyelmét. A korabeli használati tárgyakkal díszített külső részei és hasonlóan impozáns beltere a 18-19. századi betyárvilágot idézi.

A gazdagon díszített beltéri helyiségben kerültek felállításra az ágyak, Ide várták a Vöröskereszt szakemberei a véradókat, Amíg a kinti udvari kiülős részen, kényelmesen fogyaszthatták a pultban kimért frissítőt A hátsó udvar egy rögtönzött konyhának adott otthont, ahol az ebédre való bográcsgulyás rotyogott, Míg az utcafronti részen vöröskereszttel díszített sátrak előtt, a társszervezeteink zászlói sorakoztak.

A délelőtt tíz órakor kezdődő véradásra az ország több részéből érkező véradók között tíz első véradót is üdvözölhettünk. Ezzel egy remekül sikerült hagyományteremtő rendezvényt tudhatunk magunk mögött,

Köszönjük a véradóknak, a szervezőknek, a társszervezeteknek, és a többi résztvevőknek is a részvételt, mert ez sikeresség érdeme mindannyiunké, a ti részvételetek és összefogásotok nélkül ez a rendezvény nem valósulhatott volna meg.
Jövőre találkozunk ugyanekkor ugyanitt!

Betyársereg Esztergom

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment