26.5 C
Budapest

Elsöprő sikerrel zárult az I. Nemzeti Véradás

Idén első alkalommal múlt héten szombaton került megrendezésre az I. Nemzeti Véradás.

A Tábori Betyárok Esztergom, és a Betyársereg Esztergomi Klánja által szervezett véradáson közel ötven ember nyújtotta a karját, hogy vért adjon és ezzel akár 150 életet is megmentsen.

A szervezők mellett bajtársi szervezetek is képviseltették magukat. Szép számmal megjelentek a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a Cséphadaró Hagyományőrző Egyesület, a Legends Hungary, a Betyársereg, a Légió Hungária, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Farkasok.

A hagyományteremtő céllal megrendezett eseménynek az Aranykorsó Betyárbástya adott otthont Az Esztergom kertvárosában elhelyezkedő vendéglátóhely már távolról felhívja magára az ide látogatók figyelmét. A korabeli használati tárgyakkal díszített külső részei és hasonlóan impozáns beltere a 18-19. századi betyárvilágot idézi.

A gazdagon díszített beltéri helyiségben kerültek felállításra az ágyak, ide várták a Magyar Vöröskereszt szakemberei a véradókat. A gyakorlott nővérek alig győzték a munkát, olyan sokan jöttek felajánlani vérüket és a segítségüket.  Ezalatt a kerthelyiségben a sorukra várakozók kényelmesen fogyaszthatták a pultban kimért frissítőt. A hátsó udvar egy rögtönzött konyhának adott otthont, ahol az ebédre való bográcsgulyás rotyogott. Az utcafronti részen, a Vöröskereszt sátrai előtt a társszervezeteink zászlói sorakoztak.

A délelőtt tíz órakor kezdődő véradásra az ország több részéből érkező véradók között tíz első véradót is üdvözölhettünk. Ezzel egy remekül sikerült hagyományteremtő rendezvényt tudhatunk magunk mögött.

Köszönjük a Magyar Vöröskeresztnek, a véradóknak, a szervezőknek, a társszervezeteknek, és a többi résztvevőknek is a részvételt, mert ez sikeresség érdeme mindannyiunké, a Ti részvételetek és összefogásotok segítségével valósulhatott meg a rendezvény.
Jövőre találkozunk ugyanekkor ugyanitt!

Betyársereg Esztergom

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink