0.4 C
Budapest

Élve elégettek egy rendőrt egy francia no-go zónában

Két rendőrtiszt Párizs déli részén végzett megfigyelést az egyik no-go zóna közelében. Egy megrongált kamera ellenőrzését végezték éppen, amikor a rendőrségi jelentések szerint körülbelül 15 fős banda támadta meg őket.

franciorszag

A színesbőrű fiatalok molotov-koktélokkal dobálták meg az egyenruhásokat, melynek következtében egyikük a felcsapó lángokban lelte halálát. Kollégája is súlyos égési sérüléseket szenvedett, őt sikerült időben kórházba szállítani.

A támadók azonosítása és feltérképezése folyamatban van, de környék térfigyelő kamerái működésképtelenek voltak, így az is elképzelhető, hogy a támadók soha nem fognak bíróság elé kerülni.

A no-go zónák környékén kihelyezett térfigyelő kamerákat bűnözői csoportok rongálják meg, mivel a környéket fosztogatják és rabolják ki a környéken kiszemelt embereket. A francia rendőrség a no-go zónák környékén tapasztalható szélsőséges bűnözési hullámról beszél.

franciorszag-2
A bűncselekmények jelentős részét bevándorló háttérrel rendelkezők követik el.

Manuel Valls, francia miniszterelnök ígéretet tett a rendőrökre támadó banda kézre kerítésére, de hangsúlyozta, hogy nincs tudomása arról, hogy Franciaországban léteznek no-go zónák.

Nicolas Comte, az Unité SGP Police rendőri szakszervezet szóvivőjének szavai azonban ellent mondanak a francia miniszterelnök kijelentésének: “A no-go zónákat az évek során egyre inkább szélsőségessé váló bűnözői csoportok uralják. Ezeket a területeket a saját ellenőrzésük alá vonták.”

A rendfenntartó erők dolgozói csendes demonstrációval hívták fel a figyelmet azokra a tarthatatlan állapotokra, amelyek szombaton egy rendőrtiszt halálához vezettek egy dél-párizsi no-go zóna közelében. Az elevenen elégett rendőr munkavégzése során esett áldozatul szélsőséges muszlim bűnözői csoport támadásának.

A keddi, csendes utcai demonstráció végén az egyenruhások petíciót írtak alá, melyekben követelik a törvényi keretek megteremtését ahhoz, hogy a no-go zónák mielőbbi felszámolásra kerüljenek.

Ahogy ők fogalmaztak: “Véget kell vetni annak, hogy bűnözői körök francia rendőrökre támadnak. A törvények betartása, a jogkövető magatartás minden állampolgár kötelessége!”

(Siklósi Botond – ÚjErő.net)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink