27.2 C
Budapest

„Én vagyok Beke István, és ti vagytok a terroristák!” – Budapesten is tüntetett a HVIM

Testvérszervezetünk a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szimpátiatüntetést tartott a budapesti román nagykövetség előtt, szabadságot követelve a kézdivásárhelyi Beke Istvánnak.

Erdélyi bajtársunkat a román hatóságok merényletkísérlet gyanújával előzetes letartóztatásban tartják. Felszólalt Incze Béla, Lipták Tamás, Magvasi Adrián és Zagyva György Gyula. A rendezvényen jelen volt Novák Előd és Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselők, valamint Sziva Balázs is.

AppleMark

Zagyva György Gyula, a HVIM társvezetője felszólalásában azt mondta: nyilvánvaló, hogy nincs semmi bizonyíték Beke István ellen. Véleménye szerint a román hatóságok akciója a magyarok megfélemlítését, az erdélyi autonómiatörekvések elnyomását szolgálja. A mozgalmi vezető úgy gondolja, a magyar emberek közös felelőssége, hogy kiálljanak a HVIM kézdivásárhelyi szervezetének elnöke mellett, és arra buzdította a jelenlévőket, hogy terjesszék a közösségi oldalakon a történteket, mert ha az nagy visszhangot kap, akkor Beke István kiszabadulhat.

hvim7

A tüntetésen résztvevő mintegy kétszáz ember székely, magyar, HVIM-es és árpádsávos zászlók alatt demonstrált. Kifeszítettek egy nagy,

„szabadságot Beke Istvánnak” feliratú transzparenst, az egyik résztvevő pedig egy olyan táblát tartott, amire az „én vagyok Beke István, ti vagytok terroristák” szöveget írták. A szervezők perselyes gyűjtést indítottak a kézdivásárhelyi mozgalmi vezető családjának megsegítésére, valamint csillagszórókat osztottak a résztvevőknek, amivel arra céloztak, hogy véleményük szerint a Beke Istvánnál talált tárgyak is körülbelül ennyire veszélyesek.

11202124_1123257497699519_3759311082129741902_n
Ma Kézdivásárhelyen is tüntetés volt – IGAZSÁGOT BEKE ISTVÁNNAK!

A bukaresti táblabíróság kedden harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte Beke Istvánt, a HVIM kézdivásárhelyi szervezetének elnökét, akit az ügyészség merénylet előkészítésével gyanúsított meg. A romániai szervezett bűnözés és terrorizmusellenes ügyészség (DIICOT) azt állította, hogy a kézdivásárhelyi férfi házi készítésű bombát akart felrobbantani a román nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen.

A 40 éves férfinál tartott házkutatások során azonban a hatóságok csak petárdákat és csillagszórót(!) találtak.

(AlfaHír, Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink