„Erőt kell merítenünk a kitörés hőseinek tetteiből” – Érpatak polgármesterének gondolatai (+videó)

március 3, 2014 a Hírmondó

Érpatakon a hétvégén emlékeztek meg a kitörés hőseiről. A polgármester Orosz Mihály Zoltán, aki mozgalmunk jó barátja is egyben, elgondolkodtató és harcos lelkületű beszédét mindenki számára bátran ajánljuk!

1376624_221984727994851_1582874348_n

A Képen: Dér Zsolt, Orosz Mihály Zoltán, Baranyi Tibor Imre, Tyirityán Zsolt, Zagyva György Gyula

„Méltó megemlékezések megtartása által deklarálnunk kell ezen katonák emberfeletti és nemzetfeletti hősiességét, mert a nemzetközi szabadkőművesség új világrendje által a nemzetek tönkretételére megkomponált neoliberális ideológia hamis fogalomrendszerében ez már bűnös és elítélendő szélsőséges magatartásnak van bélyegezve.” – ezekkel a szavakkal kezdte meg beszédét, a megemlékezés jellegéből adódóan katonai ruházatban Orosz Mihály Zoltán. Megemlékező gondolatai a gyarmatosító hatalom szándékos történelemhamisító munkája köré épült, megjegyezve azt, hogy nekünk egy fontos ideát kell követnünk. Ez az idea padig a hősök mindenek feletti tisztelete, ez kell, hogy erősísen minket!

„Ma a tudat-elsötétítést szolgáló történelem-hamisítássokkal akarunk dacolni. A szabadkőműves világbirodalom gyarmatainak tekintett Európa minden őshonos nemzete tudatából kiírtandónak minősítették az egyetemes, az embert emberfeletti síkokra átvivő és katartikusan megtisztító emberi normákat, vagyis jelen esetben a feladást nem ismerő, az életét nem féltő, a halálra fittyet hányó, és a végsőkig ellenállni képes megszentelt heroizmust, melyet ma (és ezentúl életünk minden napján) kiszabadítunk a faji és pártpolitikai megkötözöttségből és a történelemhamisítás okozta homályból, ugyanis minden ellenünk irányuló hazugsággal és rágalommal ellentétben, a mai megemlékezésünknek mindenek előtti és mindenek feletti célja, az, hogy ezen egyetemes emberi ideát felmutatva, tudatosítsuk, minél mélyebb megértsük és minél intenzívebb átéljük, mégpedig azért,  hogy példaképeink szent tettein keresztül ez az egyetemes idea szívünkbe ivódjon és kiapadhatatlan erőforrássá váljék mindennapi harcaink megvívása és saját hadseregünk szervezése során.”

DSC01905kicsi

Orosz Mihály Zoltán és Tyirityán Zsolt

Orosz Mihály Zoltán arra a kérdésre is válaszol, hogy miért ez a ruházat, és, hogy mit is akarnak ezzel kifejezni. „Ezen egyetemes idea felmutatásához és megragadásához elengedhetetlenek a tér-idő adta megnyilvánuláshoz illeszkedő korhű kellékek és a katonai hagyományoknak megfelelő keretek, éppen úgy amint egy Árpádkori vagy az 56-os megemlékezésekkor, az általuk felmutatott idea átéléséhez nélkülözhetetlenek az Árpádkori vagy az 1956-os hőseink életéhez és az ő korukhoz kapcsolódó tér-időbeli kellékek.”

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment