Európa legélhetőbb városában újabb migránstámadás történt

március 14, 2018 a Hírmondó

Paprikaspray-vel lefújt egy osztrák rendőr egy afgán férfit, aki a bécsi Heldenplatzon megpróbálta őt kirángatni az autójából. A rendőr nem sérült meg, a támadót őrizetbe vették – jelentette az osztrák közmédia kedden Michaela Kardeis, a közbiztonságért felelős osztrák hivatal főigazgatójának tájékoztatására hivatkozva. Az egyik legnagyobb osztrák hírportál gyűjtéséből kiderül, hogy az utóbbi időszakban Bécs mellett hasonló merényletekkel próbálkoztak az elkövetők Tirolban, Stájerországban és Burgenlandban is.

polizei-753x366

Az incidens az osztrák parlament ideiglenes épülete közelében történt kedd reggel. A 26 éves afgán férfi beszélgetni kezdett a rendőrautóban ülő rendőrrel, majd a beszélgetés közben megragadta a ruháját, és megpróbálta kirángatni az autójából.

A hatóságok egyelőre nem tudják, miért támadt a rendőrre a férfi, akinél semmiféle fegyvert nem találtak.

Az egyik legnagyobb osztrák hírportál összegyűjtötte az elmúlt hét támadásait. Bécs mellett hasonló merényletekkel próbálkoztak az elkövetők Tirolban, Stájerországban és Burgenlandban is.

ÚJABB RÉSZLETEK DERÜLTEK KI A VASÁRNAPI KÉSELÉSRŐL

Közben újabb részletek derültek ki a vasárnap éjszakai bécsi késelésről. A férfi migránscsaládból származik, de már Ausztriában született. Mélyen vallásos volt, ezért a hatóságok azt feltételezik, hogy tettének vallási indíttatása volt, és terrorcselekmény történt. Sajtóhírek szerint közösségi oldalán kizárólag muszlim tartalmat osztott meg, és hű követője volt egy szalafista iszlám prédikátornak, akitől rendszeresen idézett.

Közben az osztrák honvédelmi minisztérium megerősítette, hogy a férfi korábban az osztrák gárdánál szolgált. A minisztérium megerősítette, hogy átlagosan 30 ilyen katona szolgál náluk rendszeresen. Saját ellátmányt kapnak és engedélyezik, hogy naponta ötször imádkozzanak, nem kell levágatniuk a szolgálat idejére a szakállukat és az iszlám ünnepekre eltávozást kapnak.

A vasárnapi támadásról egyelőre annyit tudni, hogy a férfi minden előzmény nélkül késsel támadott a diplomatákat őrző katonára. A katona először paprikaspray-vel védekezett, majd szolgálati fegyverével lelőtte az egyiptomi származású férfit. Titkosszolgálati információkra alapozva az osztrák sajtóban az is megjelent, hogy az elkövető többször volt büntetve erőszakos cselekmények miatt.

Az osztrák rendőrségi statisztikák szerint az elmúlt években több mint a háromszorosára nőtt a migránsok által elkövetett merényletek száma.

/Magyar Idők nyomán Patrióta/

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment