1.5 C
Budapest

„Ez a szív és a hazaszeretet diadala” – egy újabb arany csapat van születőben?

Nem kétséges, hogy az utóbbi hetekben minden a Magyar Válogatott és a franciaországi EB szereplés körül forog. Ha szeretjük a focit, ha nem, egyben egyet érthetünk. Ezek az eredmények újból büszkeséggel töltik el mindenki szívét. Tudjuk a labdarúgás „csak” egy sport, de valójában egy nemzet állapotának hű tükre (nézzen valaki erre a magyar válogatottra és nézzen mondjuk a franciára) – írja Toroczkai László, akinek gondolatai remekül elmagyarázzák a mostani helyzetet.

n-1

A liberális károgás és a kishitű vélemények ellenére remekül, győzelemmel kezdte a magyar válogatott a 2016-os franciaországi szereplését. A további eredmények pedig az egész világot meglepték. Csoportunkat az első helyen zárva, most a Belga válogatottal csapunk össze vasárnap 21 órakor.

13418444_1218226168217714_4984893351684604904_o
Kapitányhoz méltó akarás, kapitányhoz méltó játék, kapitányhoz méltó szavak!

Amit most ez a válogatott csinál, az nem véletlen. Ez hosszú évek kemény munkájának eredménye. Talán Toroczkai László fogalmazta meg legjobban Facebook oldalán:

Emlékszem még a kilencvenes évekre és a kétezres évek elejére, amikor dühösen néztem a magyar labdarúgó-válogatott tagjait, ahogy némán, szemlesütve, szinte szégyenkezve álltak a Himnusz alatt egy-egy mérkőzés előtt, aztán a legtöbbször porrá aláztatták magukat és egész nemzetünket a kishitű, gyáva játékukkal. A mostani válogatottak szinte üvöltik a magyar Himnuszt, elszántak, büszkék, harcra készek. Ezeknek a fiúknak a többsége 10 éves volt, amikor az első Magyar Szigetet szerveztük, 10-15 éves volt, amikor a nemzeti zenekarok már többezres tömeg előtt adtak koncerteket, 12-14 évesek voltak, amikor a kettős állampolgárságról szerveztünk népszavazást, és amikor mindenki megtudhatta, hogy a magyarság nem kicsi, hanem „15 milliós” nemzet, ezeknek a fiúknak a zöme 10-15 éves volt akkor, amikor a világ hírtelevíziói arról számoltak be, hogy a magyaroknak elege lett a hazugságokból és a nép elfoglalta az állami televízió épületét. Ezeket a fiúkat már nem kishitűségre és szégyenkezésre nevelték. Rengeteg tipikusan civil munka van a nemzeti öntudat ébredése mögött. Lassan, de biztosan jönni fognak az eredmények. Tudom, a labdarúgás „csak” egy sport, de valójában egy nemzet állapotának hű tükre (nézzen valaki erre a magyar válogatottra és nézzen mondjuk a franciára). S, én aki annak idején kenuztam, tisztában vagyok azzal, hogy milyen sok más sikeres magyar sportoló, sportág van még. De a világ a labdarúgásra figyel a legjobban, a labdarúgás politika és „háború” is egyben. Azoknak azonban, akiket nem győzött meg az, amit az Európa-bajnokságon látnak, íme az én újabb történetem a határról: A határkerítés mellett éjjel járőröző rendőrautók a sötétben fény- és hangjelzéseket adnak ki, hogy azzal igyekezzenek távol tartani a kerítés szerbiai oldalán gyülekező betolakodókat. Éjjelente a kerítés mellett lévő tanyánkon ismétlődően hallom, hogy az egyik rendőrautó hangszóróján keresztül „hangjelzésként” az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című számával tartja távol Magyarország határaitól a betörni készülő migránsokat. Mi ez, ha nem egy ébredő nemzet hangja?

13495050_10154289346266941_2788812414693656221_n

Mi csak annyit kérünk a Magyar Válogatottól, hogy továbbra is küzdjenek így, ahogy eddig tették. Énekeljék büszkén Nemzetünk Himnuszát és képviseljék bátran, akadályt nem ismerve a magyarságot. Bármi lesz is az esti meccs végeredménye, mi büszkék leszünk rátok és örömmel fogadunk titeket. HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

valogatott-2

Gondolatainkat pedig Toroczkai László üzenetével zárjuk. Azoknak üzenünk, akik még mindig nem örülnek sikereinknek és támadják a szurkolókat, nemzeti válogatottunkat.„Akik még most is kétségbeesetten igyekeznek visszahúzni a magyarságot a kishitűség és az önpusztítás mocsarába, csupán arról tesznek tanúbizonyságot, amit eddig is tudtunk róluk; ocsmány, eltaposni való magyargyűlölők csupán.” 

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink