Ez nem vicc! Ismét zsidó vezetőket zártak be Auschwitzba

január 29, 2015 a Hírmondó

Mélyen megdöbbentünk a hír hallatán, hogy 2015-ben ismét megtörténhet ez a borzalom. Letartóztatták a római zsidó közösség vezetőjét kedd éjszaka, amikor megpróbált megszökni az auschwitzi munkatáborból.

Letartóztatták Riccardo Pacificit, a római zsidó közösség vezetőjét kedd éjszaka, amikor megpróbált megszökni a munkatáborból – adja hírül elborzadva a világsajtó. Rikárdó annyira önfeledten ünnepelte a táborban zajló munka 70 évvel ezelőtti beszüntetését, hogy nem vette észre a kapuzárást. Azonban, akárcsak ősei, ő sem volt egyedül: a római zsidók szóvivője, Fabio Perugia, egy műsorvezető és az ő két technikusa is a társaságában tartózkodott, ugyanis éppen interjút készítettek a kétkezi munka nehézségeiről és a közismerten szabadsághozó hős szovjet katonákról.

xl43-pacifici-130322190157_medium.jpg.pagespeed.ic.0v5_zOAV1d

Riccardo Pacifici – holnap megint mindenki Rikárdó lesz

Egy órán át ajvékoltak a friss tábori levegőn, miközben egyre szűkebbre húzódott össze a hámozott banán – ugyanis mínusz 9 fok volt odakint, s ha az ember nem dolgozik, bizony könnyen megfázik -, míg végül úgy döntöttek, megpróbálnak megszökni. Nem tudhatták, hogy a huncut német turisták nem vezettek-e áramot a szögesdrótba, ezért inkább a jegypénztár nyitva felejtett ablakát szemelték ki a célra. A kísérlet azonban beindította a riasztót, és pillanatokon belül ott teremtek a múzeum őrei, valamint a lengyel rendőrség. A derék járőrök annak rendje és módja szerint le is tartóztatták a zsidókat, akik nyelvismeret hiányában nem tudták elmagyarázni, mit keresnek megint Auschwitzban, vagy, ha már odamentek, miért nem alszanak szépen, várva a reggeli ébresztőt és a munkába állást. A kihallgatás hajnali 2:30-ig tartott, ezt követően szépen bevitték őket az őrsre, ahol további három órán át faggatták őket. – Egyre több és több rendőrt hívtak oda, mígnem már 12-en tartottak bennünket fogva a lágerben – panaszkodott Twitter-üzenetében Perugia, akinek rémületét fokozta, hogy állítólag a nagyszülei éppen ebben a táborban hagyták ott a fogukat. – Letartóztattak, és úgy bántak velünk, mint valami bűnözőkkel – méltatlankodott ugyanez a zsidó a Háárec című izraeli lapnak.

auschwitz15129

„A lengyel rendőrség fogva tart minket Auschwitzban… Szégyen” – írta Twitteren olaszul Rikárdó Pacifici a tábori kihallgatás ideje alatt. A zsidókat csak reggel 6 órakor engedték szabadon, miután találtak egy tolmácsot, és az olasz külügy és nagykövetség is beavatkozott. – Meg vagyok döbbenve – nyilatkozta Pacifici a repülőtéren, miközben a gépükre vártak. (Valamiért nem volt kedvük vonattal menni – a szerk.) – Reggel hatig vallattak minket, két zsidót, akiket bezártak Auschwitzba, ahol az egész családom meghalt. A nagyszüleim ott haltak meg, ez egy sokk. Az egyetlen bűnünk az volt, hogy ki akartunk mászni azon az ablakon – gyönyörködött a saját szenvedéseiben Pacifici az olasz La Stampa lapnak adott interjújában. Az őrség és a rendőrök példás megbüntetéséről, valamint a lengyel állam által az egész zsidó népnek fizetendő kártérítés mértékéről egyelőre még nem érkeztek hírek, de, mint a történelemből már megtanulhattuk: ami késik, nem múlik.

(Kuruc.info – Times Live – Háárec nyomán)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment