Fáklyás vonulás Horthy tiszteletére

január 27, 2022 a Programok

A nemzeti összefogás seregszemléje lesz 13 szervezet részvételével február 6-án – közölte Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke. Idén ugyanis Horthy Miklós halálának 65. évfordulója alkalmából grandiózus, fáklyás és fehér lovas felvonulást tart, közterületi Horthy-lovasszobor állítását is kezdeményezve a nemzeti összefogás jegyében a Mi Hazánk Mozgalom, a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Betyársereg, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a HVIM, a Mi Hazánk Ifjai, az Identitesz és a Magyarok Világszövetsége.

A nagyszabású rendezvény február 6-án, vasárnap 16 órakor kezdődik a budapesti Szent Gellért téren. Az eseményen röviden felszólal Csuka Tamás ny. ref. tábori püspök és dandártábornok, Csicsai László, az első közterületi Horthy-szobornak otthont adó Kereki polgármestere, Zetényi Csukás Ferenc, a Horthy Miklós Társaság t. elnöke, dr. Apáti István, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője, László Attila, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetője, Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, valamint Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.

Megtekinthető lesz az újbudai Szent Gellért térre kezdeményezett Horthy-mellszobor gipszmintája és a Szent Korona másolata. Közreműködik Vári Kovács Péter, Sziva Balázs és Kovács Richárd (Romer), valamint a lovas hagyományőrzők, a Bakonyi Poroszkálók Csepin Péter vezetésével.

17 óra körül fáklyás vonulás indul a Parlamenthez egy nagy-magyarországos teherautó felvezetésével és katonadalokkal, nemzeti színű bengáli tűzzel a felvonulóknak lezárt Szabadság hídon. A 3 km-es táv nagyjából háromnegyed órás út gyalog, akinek ez megterhelő, tömegközlekedéssel is eljuthat. nem tudja, az tömegközlekedéssel (pl. metróval) is átmehet. A felvonulás a Kossuth térnél ér véget (ott is lesz színpad a Nemzeti Vértanúk emlékműve mögött), ahogy Horthy Miklós is a Gellért Szállóból ment a Parlamentbe kormányzóvá választásának napján.

Hunhír.info

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment