12.8 C
Budapest

Filmajánló Tyirityán Zsolttól – Snowden

Edward Snowdent talán sokaknak nem kell bemutatni. Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) volt vezető tanácsadója, a CIA volt műveleti tisztviselője és az USA Védelmi Hírszerzési Ügynökségének volt oktatója, azzal vált közismertté, hogy nyilvánosságra hozott szigorúan titkos dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy az amerikai titkosszolgálatok széles körben figyelik az emberek mobiltelefon-hívásait és internetes tevékenységét az Egyesült Államokban és világszerte. Ezt az egészen friss mozifilmet ajánljuk most mindenki számára, Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetőjének gondolataival.

share

A film története:

Edward Snowden a hazáját akarta szolgálni. Bár egészségi állapota katonai karrierjének hamar véget vet, informatikusként azonban helyet kap a titkosszolgálatnál. Itt aztán megdöbbentő felfedezést tesz: az amerikai kormány a világon bárkit képes megfigyelni, telefonokat hallgat le, e-maileket olvas el, még a laptopunk kameráin keresztül is képes megfigyelni saját otthonunkban. Snowden, aki szentül hisz a szabadságban és az Amerikai Egyesült Államokban, válaszút elé kerül: vagy ő is asszisztál a kormány illegálisnak vélt és etikátlan cselekedeteihez, vagy nyilvánosságra hozza mindazt, amit megtudott és menekülni kényszerül…


img_3986
Tyirityán Zsolt: ” Egyszerűen zseniális alkotás!”

 

 

Most néztem meg a Snowden című filmet. Még mindig a hatása alatt vagyok. Egyszerűen zseniális alkotás! Ez kötelező tananyag minden gondolkodó ember számára. Kiemelten ajánlanám a Betyársereg tagjainak figyelmébe. Tessék megnézni!

 


 

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink