Fotókon és videón a Teréz körúti robbantó!

szeptember 26, 2016 a Hírmondó

A kamerafelvételek elemzését és minőségük feljavítását követően közzétette a rendőrség a Teréz körúti robbantó képmását, illetve a robbantásról készült videót. Nézzük meg minél többen, hátha felismeri valaki az elkövetőt!

bomb4_0

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Az ismeretlen férfi körülbelül 170 centiméter magas, 20-25 év körüli, aki az elkövetéskor világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmernadrágot és fehér sportcipőt viselt. Az országos rendőrfőkapitány a nyomravezetőnek nettó 10 millió forint díjat tűzött ki.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Kontrát Károly hétfőn az Országgyűlésben egy napirend előtti felszólalásra válaszolva közölte: még a nap folyamán nyilvánosságra hozza a rendőrség azt a videofelvételt, amelyen látható a szombati esti Teréz körúti robbantás elkövetője.

Kontrát Károly elmondta, a nyomozást nagyban segítheti az egyik utcai kamera által készített felvétel. Azt kérik az emberektől, hogy segítsenek az elkövető mielőbbi elfogásában – tette hozzá. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben, 145 kamerafelvételt foglaltak le eddig.

A rendőrség vasárnap este tartott sajtótájékoztatóján Papp Károly, az országos rendőrfőkapitány az egész magyar rendőrség elleni támadásnak nevezte a robbantást.”A rendőreimet ki akarták végezni” – jelentette ki.

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke hétfőn arról tájékoztatta a sajtót, hogy a jelenlegi információk alapján az ideológiai, különösen a dzsihadista motiváció nem valószínűsíthető. Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos tagja szerint „kész csoda”, hogy nem történt haláleset. Az Alfahír kérdésére elmondta, hogy a rendelkezésre álló információk szerint „profi akcióról” lehet szó.

(AlfaHír)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment