Gőbl Gábor rockzenész gondolatai Trianonról

június 1, 2020 a Gondolatok

Gőbl Gábor: A 100 éve zajlott országrablás akkor teljesül be végleg, amikor lemondunk a revízióról! – Gőbl Gábor rockzenész gondolatai a Trainoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójának alkalmából.

Az elmúlt 75-30 évben olyan városokban veszett el a magyar többség mint Kassa, Munkács, Szatmárnémeti, Nagyvárad, Zilah, Kolozsvár, Marosvásárhely, Szabadka… De még megvan a többségünk: Somorján, Dunaszerdahelyen, Gútán, Komáromban, Párkányban, Ipolyságon, Királyhelmecen, Beregszászon, Nagykárolyban, Nagyszalontán, Székelyföld egészén, Bácskatopolyán, Zentán, Magyarkanizsán.

Évtizedek óta változatlan az álláspontom. Igazságos béke alapfeltétele kellett volna legyen 1920-ban és 1947-ben is az, hogy a népfelség elve alapján, népszavazásokkal kellett volna megrajzolni a határokat! 100 év után sem lenne túl késő mindenhez!!! Mind a mai napig néprajzi alapján meghúzott határokra van szükség a Kárpát-medencében! Ez esetben Magyarország a jelenben cca 115 ezer négyzetkilométernyi területre terjedne ki, lakosság száma pedig 11.500.000 fő körül alakulna. Hozzávetőlegesen annyi magyar maradna a szomszédoknál, amennyi román, szlovák, rutén, szerb polgár lenne hazánk állampolgára. Ez esetben, minden a térséget, alkotó nemzetiséget logikusan gondolkodva, kölcsönösség elve alapján annyi jog illetné meg a maradó kisebbségeket, amennyit anyaországa nyújtani hajlandó a saját kisebbsége számára! Sajnos, ez a gondolkodást sem Antal József, sem Orbán Viktor nem tette magáévá…Hornról, Gyurcsányról persze ne beszéljünk, mert tudjuk, hogy ők hová valók…

Ha az ezeréves államisággal rendelkező Magyarország konzekvensen ezt követelné a területrabló szomszédoktól, nem lenne kérdés, hogy a nemzetköziség, a nagyhatalmak nyomására, legalább a teljes területi, önkormányzati, kulturális autonómiát sikerült volna már régen kivívnia a határokon kívül kényszerült honfitársainknak! De hitem szerint akár a népszavazásokat is! A dél-tiroli németek fegyveres és passzív ellenállása kellett ahhoz, hogy az Olaszország belássa a teljes körű német tiroli autonómia biztosítását! Ez kellene legyen a stratégia, mert 100 év múlva a trianoni határok, már az etnikai határok lesznek….

Gőbl Gábor Facebook oldala – Betyársereg

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment