Hat sérültje van a Chemnitzben kialakult összecsapásoknak (videókkal!)

augusztus 28, 2018 a Hírmondó

Utcai balhék sorozatát váltotta ki egy gyilkosság a németországi Chemnitzben, melynek során egy 22 éves iraki és egy 23 éves szíriai migráns vasárnap hajnalban megkéselt egy 35 éves német férfit és két barátját. A felháborodott német szélsőjobboldali csoportok, köztük a Kaotic nevű futballhuligán-csapat tüntetést szerveztek az eset miatt, de hamar megjelentek a baloldali ellentüntetők is, ebből pedig hamar nagy balhé kerekedett. A helyzet éjszaka sem csillapodott le, a Kaotic nevű futballhuligán-csoport tagjai migránsokra vadásztak, a sajtó ezért csőcseléknek nevezte őket, ami ha igaz is, a média akkor sem vesz tudomást a migráció okozta problémákról. Eddig hat sérültje van az összecsapásnak.

 

Portálunk tegnap beszámolt róla, hogy a németországi Chemnitz belvárosban tartott szabadtéri fesztivál után összetűzésbe keveredett két csoport vasárnap éjjel, melynek halálos késelés lett a vége. Az összetűzés következtében egy 22 éves iraki és egy 23 éves szíriai migráns leszúrt egy német férfit és két barátját.

A történtek miatt több szélsőjobboldali csoport is tüntetést szervezett, köztük a Kaotic nevű futballhuligán-csoport, melynek egyértelműen az az oka, hogy Németországban napi szinten történnek a németeket fenyegető atrocitások, ezekről pedig a politikai korrektség nevében a rendőrség nem számol be, és nem is intézkedik. Most úgy néz ki elpattant a húr.

A bejelentett tüntetés egyébként atrocitás nélkül zajlott, mielőtt a baloldali ellentüntetők meg nem ékeztek, majd a provokáció miatt a két tábor összecsapott, ami miatt a rendőrségnek vízágyúkat is be kellett vetnie. A hatóságok természetesen a jobboldali tüntetőkkel foglalkoztak, ahelyett, hogy megpróbálnák oldani a migráció okozta feszültségeket. A The Times közben a tüntetőket “csőcseléknek” nevezte.

A  Steffen Seibert kormányszóvivő sajtótájékoztatót tartott, ahol arról beszélt, hogy  Németországban nincs helye az önbíráskodásnak, arról azonban nem mondott semmit, hogy mi van akkor, amikor a hatalom már nem tudja kezelni a migrációból adódó bűnözést.

A belügyminiszter Roland Wöller nyugalmat és türelmet kért a tüntetőktől. Szerinte az erőszak eszkalálódásának egy új dimenziója mutatkozott meg a vasárnapi tüntetéseken, miután a chemnitzi rendőröket vasárnap kövekkel és üvegekkel dobálták meg. Az összecsapásoknak eddig 6 sérültje van.

Forrás: Twitter The Tmes; Vezető kép: apnews.com nyomán Pesti Srácok

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment